Demokrate: Želimo Podgoricu u kojoj se neće odlučivati protiv volje građana - Volim Podgoricu

Demokrate: Želimo Podgoricu u kojoj se neće odlučivati protiv volje građana

Podgoričanima želimo pružimo mogućnost da učestvuju u procesu odlučivanja o njihovom gradu, a ne da ulazimo u svađe sa svojim građanima oko velikih projekata, kao sadašnja neodgovorna vlast, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Želimo grad u kojem se ništa ključno neće odlučivati protiv jasne volje i odluke samih građana. To, priznaćemo, malo zvuči apstraktno na prvi pogled, ali nijesmo li upravo u Glavnom gradu  zadnjih godina svjedočili nasilju izabranih vlasti koje su povlačile poteze i vodili politike kojima se većina Podgoričana protivila”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni navode da je prvo “mimo volje građana nasilno srušen Hotel Crna Gora – prvi hotel u poslijeratnoj Podgorici tj. Titogradu  ili ,,ikona Podgorice”, kako su ga mnogi zvali, i na mjestu hotela izgradili su Hotel Hilton”.

“Zatim, opet nasilno, protiv volje građana, tik uz Hotel ,,Podgorica”,  hotel koji je jedno je od najznačajnijih arhitektonskih djela crnogorske kulture, niče neboder odnosno poslovna zgrada – monstrum. A zbog lične koristi pojedinaca i njhovih interesnih grupa, pokušavao se progurati soliter Milenijum u Bloku V od 22 sprata koji bi narušio jedinstvenu arhitektonsku cjelinu u tom podgoričkom naselju. Dočekali smo i nacrt urbanističkog ,,kapitalnog” projekta ,,Kasarna Morača” koji su građani doživljeli kao tešku uvredu. Problema su najviše svjesni građani Podgorice, a njih najčešće niko ne pita o tome što misle, niti oni realno mogu uticati na to kako će njihov grad izgledati. Mi želimo grad u kojem se ništa ključno neće odlučivati protiv volje i bez odluke samih Podgoričana”, dodaje se.

“Jedini način da se izborimo za grad po mjeri svih nas je da o ključnim stvarima odlučujemo svi zajedno, kako bi prevladao javni, a ne privatni interes. Podgorici je potrebna odgovorna vlast, koja će se ponašati domaćinski, koja će raditi za opšte dobro svih građana i koja će Podgorici vratiti stari sjaj. Upravo takvu vlast Demokrate će uspostaviti nakon pobjede na predstojećim lokalnim izborima u maju”, zaključuje se.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com