NEĆE DA ODGOVORI: Đukanović neće da kaže koliko je zaradio od države - Volim Podgoricu

NEĆE DA ODGOVORI: Đukanović neće da kaže koliko je zaradio od države

Predsjednik DPS-a i bivši premijer Milo Đukanović nije odgovorio na pitanja “Vijesti” koliko poslova je njegova privatna firma Capital Invest kao izvođač, podizvođač ili podugovarač imala na izradi planske dokumentacije ili drugih poslova za potrebe državnih organa od početka 2014. godine do sada, kao i koliko novca je prihodovala po tom osnovu.

Nije odgovoreno ni na pitanje da li smatra da je u slučaju ugovaranja posla izrade prostornog plana “Prokletije”, u periodu kada je bio premijer, on ili drugi državnih službenik bio u konfliktu interesa i prekršio zakon. Taj posao dobio je konzorcijum kojeg je vodila firma njegovog brata Aca Đukanovića Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP) a premijerova firma Capital Invest je bila podugovarač.

Pitanja su poslata prvi put 8. februara na službeni mejl predsjednika DPS-a i informativne službe DPS-a. Kako nije bilo odgovora ista pitanja uz molbu za odgovor poslata su i 14. februara, ali ni nakon toga nije poslat odgovor.

Odluku da se naruči izrada ovog plana donijela je Vlada 25. jula 2013. godine na sjednici kojoj je predsjedavao tadašnji premijer Milo Đukanović, koji je i potpisao tu odluku.

Javni poziv za ovu nabavku objavilo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma 22. decembra 2014. godine. Odgovorni naručilac bio je ministar Branimir Gvozdenović. Jedini ponuđač bio je konzorcijum RZUP-a, čiji je podugovarač prema predatoj dokumentaciji bio Capital Invest, tako da su Gvozdenović i Vlada znali da imovinsku korist od ovog posla sa državom ima tadašnji javni funkcioner – premijer Milo Đukanović.

Odluku o izboru ponuđača potpisao je Gvozdenović 27. februara 2015. godine. Ugovor o angažovanju konzorcijuma potpisan je 17. marta 2015. godinu.

Ugovorena vrijednost posla je 319 hiljada eura.

Konzorcijum je u decembru prošle godine, nakon nekoliko produžavanja rokova, predao izrađeni nacrt plana koji se sada nalazi na ocjeni kod Savjeta za reviziju planskih dokumenata. Tokom trajanja cijelog ovog posla od donošenja odluke o izradi plana do potpisivanje ugovora sa izvođačem, predsjednik Vlade bio je Milo Đukanović, a prema privrednom registru istovremeno je bio vlasnik i ovlašćeno lice u firmi Capital Invest.

Nevladina organizacija KOD predala je 6. februara ove godine Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) zahtjev za utvrđivanje postojanja konflikta interesa u slučaju “Prokletije” uz dokumentaciju.

“Vijesti” su 14. februara povodom njihovog zahtjeva, uputile pitanja Agenciji za sprečavanje korupcije na koja još nijesu dobili odgovor.

“Vijesti” su pitale: “Da li je Agencija za sprečavanje korupcije uzela u razmatranje ovaj zahtjev? Ako nije, kada se može očekivati da Agencije razmatra da li u ovom slučaju postoji konflikt interesa? Da li će povodom ovog zahtjeva Agencija održati saslušanje sa osobama i javnim funkcionerima koji se pominju u ovom zahtjevu?”

Vijesti

1 komentar

  1. Zato sto ovaj bandit i ne zna koliko je pokrao, nemojte da ga krivite. Ko ce se sjetit svih meljeuna te je iznio iz Crne Gore… Pustite tu pricu no i njemu da se stave lisice vise!!!! Da se oslobodi Crna Gora DPS bande lopova!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com