Od 1. marta startuje novi socijalni servis Glavnog grada – Personalni asistenti za lica sa invaliditetom - Volim Podgoricu

Od 1. marta startuje novi socijalni servis Glavnog grada – Personalni asistenti za lica sa invaliditetom  

Novi socijalni servis Glavnog grada  – Podgorica, Personalni asistenti za lica sa invaliditetom, startovaće od 1. marta.

Glavni grad i Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje realizuju ovaj projekat, za čiju namjenu su opredijelili za ovu godinu 25.000 eura, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore. Ovaj servis je namijenjen osobama sa invaliditetom, koji će biti i kreatori realizacije procesa. Ovo je peti socijalni servis osnovan u mandatu ove uprave. Intencija grada je bila da obezbijedi neophodna sredstva za realizaciju servisa i monitoring kroz svoje nadležne organe a da sami proces u operativnom smislu kreiraju i koordiniraju oni na koje se servis odnosi, jer će se na taj način obezbijediti najbolji kvalitet u njegovoj realizaciji.

U tom smislu, do sada su održana dva sastanka sa predstavnicima udruženja lica sa invaliditetom koja participiraju u Savjetu za pitanja lica sa invaliditetom, u cilju što efikasnijeg i svrsishodnijeg funkcionisanja ovog socijalnog servisa I definisanja koncepta servisa personalnih asistenata kako bi zajedno došli do optimalnog rješenja i bili potpuno spremni za adekvatno sprovođenje ovog socijalnog servisa.

Kroz ovaj servis je obezbijeđeno pet personalnih asistenata. Očekivanja su da će ovaj projekat inspirisati i druge da uzmu učešća u njegovoj realizaciji, posebno kompanije da kroz društveno odgovorno poslovanje nađu načina da finansiraju još asistenata.

Predstavnici udruženja koji participiraju u Savjetu ocijenili su ovaj korak kao dobar, navodeći da je pitanje personalnih asistenata jedno od najvažnijih za osobe sa invaliditetom.

2 komentara

  1. I needed to send you one very little remark just to thank you so much once again about the superb information you have contributed above. It is remarkably generous with people like you to present freely exactly what a few people could possibly have made available as an ebook in making some bucks for their own end, notably considering that you might have tried it in case you desired. The pointers as well worked to provide a easy way to know that most people have the same zeal just as my personal own to see whole lot more with regards to this problem. I’m certain there are a lot more fun moments in the future for many who looked at your blog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com