PODGORICA: Stojanović zatražio HITNU SMJENU vođe Interventne jedinice! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stojanović zatražio HITNU SMJENU vođe Interventne jedinice!

 

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović oglasio se povodom snimka na kojem je prikazano prekoračenje ovlašćenja policijskih službenika u Podgorici.

„Najoštrije osuđujem neprimjereno i neprofesionalno postupanje policijskih službenika prikazanih na ovom snimku.

Uprava policije neće tolerisati grubo kršenje prava građana i svako ovako ponašanje će biti najstrožije sankcionisano. U tom smislu obavještavam vas da je sa ovim događajem upoznat i nadležni tužilac.

Odmah sam naložio preduzimanje hitnih mjera i radnji, među kojima sam dao i  nalog načelniku Centra bezbjednosti Podgorica da detaljno ispita sve okolnosti predmetnog događaja i da shodno tome preduzme sve zakonom propisane mjere i radnje.

Takođe, dao sam hitni nalog načelniku CB Podgorica da smijeni vođu Interventne jedinice CB Podgorica zbog objektivne odgovornosti jer su službenici sa snimka pripadnici ove jedinice.

BRUTALNO PREBIJANJE U CENTRU PODGORICE: Policija tukla mladiće NI KRIVE NI DUŽNE?

Uprava policije će uvažiti preporuke Savjeta za građansku kontrolu rada policije kao i nalaz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije koje će ispitati ovaj događaj.

Ujedno koristim priliku da pozovem građane da policiji prijave svaki eventualni vid prekoračenja ovlašćenja od strane policijskih službenika jer policija prije svega služi građanima i zadatak joj je da preduzima aktivnosti u interesu građana. Saradnjom sa građanima jačamo međusobno povjerenje i doprinosimo identifkovanju pojedinačnih slučajeva neprofesionalnog ponašanja i njihovom iskorjenjivanju, što sveukupno doprinosi očuvanju ne samo imidža policijske organizacije već i bezbjednosti u cjelini.“ , kazao je Stojanovic.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com