Predsjednik Opštine Tuzi zaradio 22.000 eura - Volim Podgoricu

Predsjednik Opštine Tuzi zaradio 22.000 eura

Predsjednik Opštine Tuzi Abedin Adžović je prošle godine za obavljanje te funkcije zaradio 15.519 eura.

Prema podacima koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, Adžović je  prvih četiri mjeseca prošle godine primao platu 1.407 eura, za maj i jun  1.288, jul, avgust i septembar 1.214, dok je od septembra do kraja godine primao po 1.224 eura. Za angažman u JZU Dom zdravlja Podgorica Adžović je mjesečno dobijao 564 eura.

Prvi čovjek Tuzi je od pokretne imovine prijavio “mercedes CDI220”. Adžović ima akcije, ali u imovinskom kartonu nije navedeno u kojim firmama. U ranijem imovinskom kartonu je prijavio da ima akcije u Telekomu i Plantažama. Njegova supruga Antonija Adžović je zaposlena u NLB Montenegro banci, gdje je mjesečno zarađivala 350 eura. Ona ima 50 vlasništva nad kućom od 90 kvadrata koja je dobijena u nasljedstvo.

Adžovićevi sinovi Haris i Emin su zaposleni u JZU Dom zdravlja Podgorica, gdje mjesečno zarađuju po 350 eura. Haris i Emin su sa po 50 odsto vlasnici stana od 45,8 kvadrata, koji su stekli po osnovu ugovora o poklonu. Do kraja februara bi trebalo da se formira vlast u Tuzima, nakon čega će biti poznato da li će Adžović napustiti funkciju ili će dobiti povjerenje za još jedan mandat.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com