TAŠTA MILOŠA MAROVIĆA OTKRILA: “Pomagala sam djeci novčano kad god sam mogla” - Volim Podgoricu

TAŠTA MILOŠA MAROVIĆA OTKRILA: “Pomagala sam djeci novčano kad god sam mogla”

Istakla je da ne zna koliko su novca Tamra i Miloš Marović dobili na svadbi, i da je to ne zanima.

 

Dragica i Božidar Popović, roditelji Tamare Marović koja je udata za Budvanina Miloša Marovića,kazali su danas u podgoričkom Višem sudu da su nesebično pomagali svoju djecu novcem kad god su mogli.

To su izjavili u svojstvu svjedoka u postupku u kojem se utvrđuje porijeklo imovine Marovića. Dragica Popović je navela da državi nisu uskratili niti jedan cent, niti porez.

Tvrdi da to što nisu bili podstanari i to što je primala visoke plate, je omogućilo da imaju ušteđevinu.

“Nikada nisam koristila godišnji odmor, moja djeca su školovana u Crnoj Gori a ne u inostranstvu, što nam je bila dodatna ušteda”, tvrdila je Popović.

Istakla je da ne zna koliko su novca Tamra i Miloš Marović dobili na svadbi, i da je to ne zanima. Pojasnila je da je sinu Ivanu pomogla kada je kupovao prvi stan i opremao drugi.

Porodični prijatelj Popovića Zoran Lubarda, rekao je da je Dragici posudio 120.000 eura za izgradnju stambenog objekta, te da za to je imao ugovor. Kako mu novac nije vraćen, prema ugovoru, njemu su pripala dva stana i dva poslovna prostora.

Svjedok Anton Petković izjavio je da je do porodice Popović došao preko agencije 2007. godine tako što je ostao bez novca kada je krenuo da gradi zgradu. Dodao je da je ispoštovan od strane Popovića.

“Sestra i brat, Tamara i Ivan su imovinu stekli prije sklapanja braka Tamare sa Milošem Marovićem”, kazao je za CdM punomoćnik Ivana Popovića i Tamare Marović, Nikola Kavedžić.

Tužilaštvo traži trajno oduzimanje imovine

Tužiteljka Specijalnog državnog tužilaštva, Lidija Vukčević saopštila je ranije da je SDT pribavilo dokaze o ilegalnom porijeklu imovine optuženih i da traži trajno oduzimanje.

Kao spornu imovinu Vukčević je navela zemljište, stan od 193 metra kvadratna koji pripada Milošu, stambeno-poslovnu imovinu u valsništvu Tamare, stan u Budvi, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Tužiteljka je dodala da je SDT analiziralo prihode Svetozara, Miloša i Tamare, od 2006. do 2014. Time je, kako se navodi zaključeno, da za imovinsku korist koju su stekli ne postoji porijeklo.

Izvor: www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com