URA: DPS radila na tome da Crna Gora postane država socijalne nepravde - Volim Podgoricu

URA: DPS radila na tome da Crna Gora postane država socijalne nepravde

Akteulna, gotovo trodecenijska vladavina takozvane Demokratske partije socijalista, kontinuirano je radila na tome da Crna Gora postane država socijalne nepravde, država u kojoj je jaz između malog dijela bogatih i velikog dijela siromašnih sve izraženiji, kazala je danas Marija Radulović iz Građanskog pokreta URA povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde.

Prema njenim riječima od države socijalne pravde definisane u Ustavu iz 2007. godine ostalo je samo mrtvo slovo na papiru.

„Danas živimo potpunu suprotnost od proklamovanog ustavnog načela. U današnjoj Crnoj Gori svjedoci smo teških materijalnih situacija mnogih građana, kojima ni sistemska pomoć ne omogućava elementarne uslove života dostojnog čovjeka u 21. vijeku. Tako da se dešava da nam u ekstremnim situacijama građani umiru u očajnim uslovima života, da najmlađe liječimo sms porukama i donacijama, a da država redovno zataji“, istakla je Marija Radulović.

Ona je kazala i da je vladajući DPS sa svojim satelitima devastirao sve resurse u državi, zatvorio sva industrijska postrojenja, hiljade građana ostavio na ulici a novac zgrnuo u džepove svojih funkcionera, prijatelja i rođaka.

„U današnjoj Crnoj Gori najvažnijim državnim resursima gazduje nekoliko ljudi iz vrha Demokratske partije socijalista a često im se nađe preko toga uzimajući od najugroženijih. Tako se socijalna davanja namijenjena najugroženim građanima dijele funkcionerima DPS-a, pa to čak nije izuzetak već postaje pravilo“, navodi Radulović.

Ona dodaje i da je Crna Gora predispozicionirana da bude uspješna evropska priča, ali da je najveća prepreka tome aktuelna vlast.

„Uprkos svim potencijalima, vlast nije bila voljna da ih iskoristi u opštem dobru. Tako imamo situaciju da postoji konstantna migracija stanovništva i da je broj novorođenih iz godine u godinu sve manji. Tek kada shvatimo da su oni koji su imali bezbroj šansi da od zemlje naprave uspješnu priču svaku prokockali, i kaznimo ih na izborima, tek tada možemo krenuti sa mrtvog slova u kojem stoji da je Crna Gora država socijalne pravde“, zaključila je Marija Radulović.

Vijesti

1 komentar

  1. Hello! I would wish to supply a large thumbs up for your excellent info you could have here about this post. I’ll be coming back to your blog site for further soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com