DF: Idemo sa Kneževićem da preuzmemo poziv za izdržavanje kazne, nećemo pisati molbe Pažinu - Volim Podgoricu

DF: Idemo sa Kneževićem da preuzmemo poziv za izdržavanje kazne, nećemo pisati molbe Pažinu

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) poslanički klub DF će zajedno sa Milanom Kneževićem, poći u petak 23. februara u 10 časova u Osnovni sud kako bi svi zajedno preuzeli poziv za izdržavanje kazne, saopšteno je danas iz Predsjedništva DF.

Jednom od lidera DF i predsjedniku Demokratske narodne partije (DNP) Milanu Kneževiću uručen je 18. februara poziv Osnovnog suda da se u petak 23. februara odazove na služenje četvoromjesečne zatvorske kazne za napad na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Predsjedništvo DF je saopštilo da je danas razmatralo situaciju vezanu za kako su kazali eskalaciju političke krize u Crnoj Gori, koja je kako tvrde prouzrokovana namjerom režima da jednog od lidera DF, Milana Kneževića, protivustavno i protivzakonito smjesti u spuški zatvor.

“Naime, zakonom je predviđeno da nakon uručivanja sudskog poziva, Milan Knežević ima pravo žalbe u roku od tri dana, a odluku vezano za to da li će iskoristiti to pravo ili ne, donijećemo svi zajedno, kao što smo svi zajedno branili naše šatorsko naselje i slobodnu zonu. O daljim političkim potezima DF, obavijestićemo javnost na vrijeme. Ono što smo odlučili, zajedno sa kolegom Kneževićem, je da nećemo pisati nikakve molbe ministru (pravde – prim. Vijesti online) Pažinu, jer postoji dovoljno mehanizama da se ova kriza može riješiti u skladu sa Ustavom i zakonima”, navodi se u saopštenju predsjedništva DF.

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović oslobodio izdržavanja zatvorske kazne pokojnog Dragana Dudića Frica, zatim aktiviste njegove partije osuđene za izborne zloupotrebe, a od zatvora je spašavao i opštinske službenike osuđene za zloupotrebu službenog položaja i nanošenje teških tjelesnih povreda.

“Spasio je zatvora carinika osuđenog za primanje mita, pomilovao čovjeka osuđenog za ubistvo iz bezobzirne osvete, policajca kome je kazna izrečena zbog mučenja pritvorenika, a u jeku kampanje – Stop nasilju nad ženama i djecom – pomilovao je lokalnog biznismena koji je svojoj radnici polomio nos. Javnosti su, takođe, poznati svi detalji oko oslobađanja novinara Petra Komnenića, koga su nadležni državni organi oslobodili od pravosnažne presude da ide u zatvor, nakon što je saopštio da neće lično da piše nikakve molbe za pomilovanje. Dakle, nesporno je da su Filip Vujanović i drugi državni organi koristili ustavne i zakonske mehanizme, iako ti pojedinačni slučajevi nijesu imali nikakav rizik po mir i stabilnost zemlje, kao što ovaj konkretni slučaj nesumnjivo ima, jer se radi o izabranom predstavniku najjačeg opozicionog subjekta i politički motivisanom postupku”, rekli su iz Predsjedništva DF.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com