IZ ZATVORA! Kuljača gradi vilu u Budvi! - Volim Podgoricu

IZ ZATVORA! Kuljača gradi vilu u Budvi!

 

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača, koji trenutno u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija izdržava zatvorsku kaznu, investitor je turističke vile u Budvi. Idejno rješenje objekta uradilaje budvanska kompanija Del projekt, a dobilo je saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.

Zahtjev za davanje saglasnosti je 8. decembra prošle godine za investitora podnijela njegova supruga Jadranka Kuljača.

Ovaj objekat turističke namjene nalazi se u okviru turističkog naselja i lociran je na urbanističkoj parceli broj K73, u zahvatu lokalne studije lokacije Kuljače Vojnići. Ukupna površina ove urbanističke parcele je 899,45 metara kvadratnih. Ukupna bruto površina objekta je 465,04 kvadrata, dok je neto površina objekta 387,24 kvadrata.

Planirano je da vila ima suteren, prizemlje i sprat, spratnost objekta koja je data planom je uslovljena konfiguracijom terena i spratnošću okolnih objekata, a spratna visina je tri metra. Objekat će biti rađen kao dvojna vila, tako da se u okviru nje nalaze po dvije stambene jedinice, odnosno dva apartmana, koja su funkcionalno podijeljena po vertikali. Svaki apartman ima zaseban ulaz.

Kuljača je krajem 2016. godine osuđen na dvije i po godine zatvora. On i nekadašnji sekretar Sekretarijata za investicije opštine Budva Dragan Marović osuđeni su jer su zloupotrebom položaja prilikom izgradnje fabrike vode opštinski budžet oštetili za 821.599 eura. Ranijim presudama Višeg suda Kuljača je bio osuđen na pet, a Marović na četiri godine zatvora. Kuljača je krajem maja prošle godine počeo da izdržava zatvorsku kaznu.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com