Kurti: Samoopredjeljenje je protiv ratifikacije zakona o demarkaciji granice sa Crnom Gorom - Volim Podgoricu

Kurti: Samoopredjeljenje je protiv ratifikacije zakona o demarkaciji granice sa Crnom Gorom

Lider Samoopredjeljenja Aljbin Kurti izjavio je danas da je ta stranka protiv ratifikacije zakona o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

On je na konferenciji za novinare rekao da se demarkacija “prodaje” kao cijena za liberalizaciju viza i da ta žurba predstavlja žurbu predsjednika i premijera Kosova, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja jer se liberalizacija viza neće dogoditi ni ove, ni sljedeće godine.

Prema njegovim riječima, Tači i Haradinaj ne misle na građane već na fotelju koja im se ljulja.

Kurti je kazao da pored demarkacije uslov za liberalizaciju viza je i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je kazao da kosovski lideri treba da se bave borbom protiv korupcije i da ostave dovoljno vremena za razgovore sa Crnom Gorom o demarkaciji.

Šef poslaničke grupe Samoopredjeljenja Glauk Konjufca rekao je da to što se događa sa demarkacijom nije ništa drugo već izlazna strategija za promjenu mišljenja o demarkaciji.

On je ocijenio da aneks sporazuma može da se koristi za unutrašnje potrebe, navodeći da Samoopredjeljenje neće ni na koji način podržati demarkaciju i da će iskoristiti sva sredstva od glasanja do onemogućavanja stvaranja foruma.

“Ramuš Haradinaj služi kao štit za zločine koje su sa teritorijom izvršili Hašim Tači i (predsjednik parlamenta) Kadri Veselji”, kazao je Konjufca.

Dodao je da nije promijenjen izvještaj komisije na čelu sa Muratom Mehom, koja je izradila prvobitni sporazum, već da su se promijenili Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska inicijativa (bivša Inicijativa za Kosovo).

Predsjedništvo Skupštine Kosova će danas na sjednici u 16.00 odlučiti o zahtjevu Vlade Kosova za održavanje vanredne sjednice na čijem dnevnom redu bi bila ratifikacija sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Beta

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com