Marovićeva tašta “možda zna” koliko su novca dobili na svadbi, ali ne želi da priča - Volim Podgoricu

Marovićeva tašta “možda zna” koliko su novca dobili na svadbi, ali ne želi da priča

Dragica Popović, tašta Miloša Marovića, kazala je juče u Višem sudu u Podgorici da je bila na  svadbi kćerke Tamare i da “možda zna” koliko su novca mladenci dobili.

“Ne želim o tome da govorim. Znam da su bili značajni prihodi”, kazala je ona.

Pred vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića juče je, u postupku koji se vodi po zahtjevu Specijalnog tužilaštva da se trajno oduzme imovina Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i brata Ivana saslušano pet svjedoka.

Iskaze su dali roditelji Popovića, Božidar i Dragica  ali i   Zoran Lubarda,  Antun Petković i Ivana Knežević koje su predložili advokati odbrane kako bi dokazali da je imovina koja je predmet spora stečena na zakonit način.

Marovićeva tašta je kazala da je  prijatelja Svetozara Marovića upoznala petnaet dana prije kćerkine svadbe.

Dragica Popović je juče ispričala  kako je  čitav život štedjela i da je imovinu stekla zakonito, radeći prvo u Budvanskoj rivijeri, a potom u budvanskoj Opštini. Rekla je da je  stan u kojem živi i danas dobila od države još 1989. godine.

“Pored toga, ostvarivala sam prihode  angažovanjem u jednoj austrijskoj firmi, a 2003. godine sam imala povredu nakon čega mi je isplaćeno osiguranje u iznosu od 10 hiljada eura. Radom u Opštini Budva sam za period od 2005. do 2017. prihodovala 175 hiljada eura. Plata savjetnika je nekih 700 eura, ali sam bila član mnogih radnih tijela, tako da mi je nekad zarada bila i dvije, tri hiljade mjesečno”, kazala je ona.

Govoreći o stanu koji je 2005. godine kupio njen sin Ivan, Dragica Popović je objasnila da je on koštao 27.600 eura i da se radi  o objektu koji je tada bio u grubim radovima.

„Otac mu je dao 10 hiljada eura i ja sam dala nešto za opremanje stana, ali ne znam tačno koliko. Nekad bih dala četiri-pet,a  nekad sedam hiljada eura”, rekla je ona.

Njen bivši suprug Božidar Popović, tast Miloša Marovića, potvrdio je da je sinu Ivanu dao 10 hiljada eura za rješavanje stambenog pitanja. Objasnio je da je tada bio dobrog imovnog stanja jer je radio kao savjetnik u Vladi Srbije, gdje je i sada zaposlen.

„Znam da je on nešto radio sa nekretninama,  ali ne znam kolike je  prihode imao. Znam da mu je i majka nešto pomagala. U stanu koji je kupio 2005. godine, a za koji sam mu dao 10 hiljada eura, živio je do kupovine novog. Nijesam učestvovao u kupovini tog stana, ali jesam u njegovom opremanju tako što sam mu dao oko 10 hiljada eura”, kazao je Popović.

Prijatelji porodice Popović,  Ivana Knežević iz Beograda i Zoran Lubarda iz Valjeva rekli su da  su im pozajmili ukupno 150 hiljada eura.

Kneževićeva je rekla  da je Dragici Popović  pozajmila 25 hiljada eura i da su joj vratili novac.

Zoran Lubarda je rekao da je  Popovićima dao na zajam ukupno 120 hiljada eura. Kako mu novac nijesu vratili do decembra prošle godine,  fiducijalnim ugovorom koji je potpisao sa Tamarom Popović, pripala su mu dva poslovna prostora i dva stana u Tivtu.

Na pitanje specijalne tužiteljke Lidije Vukčević  kako je moguće da nije sačinjen ugovor za tu pozajmicu jer je to  veliki novac, Lubarda je rekao: “Za vas je to mnogo, za mene je normalno. Da ste mi prijatelj i vama bih pozajmio”. Suđenje se nastavlja 14.marta

Vijesti

1 komentar

  1. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com