PODGORICA: „Nijesam želio nikog da ubijem, samo sam htio da uništim vozilo čovjeku kojem dugujem novac, a sa kojim sam se dan ranije posvađao” - Volim Podgoricu

PODGORICA: „Nijesam želio nikog da ubijem, samo  sam htio da uništim vozilo čovjeku kojem dugujem novac, a sa kojim sam se dan ranije posvađao”

„Nijesam želio nikog da ubijem i nijesam to radio ni po čijem nalogu. Samo  sam htio da uništim vozilo čovjeku kojem dugujem novac, a sa kojim sam se dan ranije posvađao”, kazao je juče u svoju odbranu  Milan Lješnjak. On je optužen  da je član kriminalne grupe Podgoričana Stevana Stamatovića, okrivljenog za pokušaj ubistva Radojice Zekovića 20. maja prošle godine.

Pored njega, optuženi su  i  Stamatović, Đorđe Božović (27), Dejan Deletić (25), Aleksandar Bojović (24) i Stefan Balević (25).  Svi osim Deletića, koji se branio ćutanjem,  juče su negirali krivicu.

Lješnjak nije htio da kaže ko je čovjek  kojem je htio da uništi vozilo, niti   koliko mu je novca dužan.

„Ne znam ko je Radojica Zeković, kazao je on.

Lješnjak  je na sudu rekao da je tog dana kada je postavio eksploziv,  koji je prethodno kupio od jednog Albanca, nagovorio  Deletića da ide sa njim da “dignu auto”.

“To je bila svađa oko dugova. Prijetio mi je da će mi zapaliti auto, pa te noći nijesam mogao  da spavam i odlučio sam da ja zapalim njegovo. Deletić je rekao da to ne radim i odvraćao me od toga. Rekao mi je  da treba da idemo u Hilton da obezbjeđujemo  Stamatovića, ali nijesam odustajao od namjere. Prišao sam automobilu i magnetom zakačio eksploziv za motor. U tom trenutku pored mene je prošla jedna žena i sačekao sam sa aktiviranjem kako je ne bih povrijedio”, ispričao je  Lješnjak.

On je kazao da je prije nego je postao bodigard Stamatoviću bio taksista, a da mu je posao kod Stamatovića ponudio  Božović koji im je za taj posao davao mjesečno 600 eura.

Sutkinja  Ana Vuković pitala ga je  šta  zna o Stamatoviću koji je u bjekstvu i kojem se sudi u odsustvu.

„Čime se bavi, osim što sjedi u Hilton“, pitala je Vukovićeva.

„Stevana Stamatovića poznajem od kraja februara prošle godine. Nikada sa njim nijesam sjedio za stolom. Čuvao sam ga  preko Božovića koji me angažovao da mu budem fizičko obezbjeđenje. Ne znam čime se bavio Stamatović. U hotelu je pio kafu, ne znam je li pio šta drugo. Išao je vikendom u diskoteku „Beagle“.

Zgrada u kojoj stanuje Stamatović udaljena je 200 metara od stana u kojem smo mi boravili. Ne poznajem osobe iz njegovog društva. Znam da ima suprugu i djecu. Nikada nijesam pitao Božovića odakle poznaje Stamatovića”, kazao je Lješnjak.

Aleksandar Bojović je u sudnici rekao da se prošle godine bavio pjevanjem i da je nastupao u Kolašinu.

„Nijesam član nikakve kriminalne grupe i nemam veze sa eksplozivom. Prije saslušanja pred tužiocem dao sam tri izjave i one mora da postoje. Onda mi je u tužilaštvu prijećeno da ću da ležim 40 godina, a kako sam narednih dana trebao da dobijem još jedno dijete, nijesam to mogao sebi da dozvolim. To priznanje je priča iz njihove glave,  a ne iz moje”, kazaao je Bojović.  On je kazao da su mu optuženi Deletić i Balević kumovi, a da  ostale optužene ne poznaje.

Na pitanje  specijalnog tužioca Saše Čađenovića, on je kazao da u stanu nije primijetio nikakvo oružje. On nije želio da kaže ko je napravio snimak oružja koji je imao u telefonu i u čijem stanu je taj klip snimljen.

„Ne želim da kažem ko je snimao oružje. Ne želim da kažem ni ko je prebacio taj klip”, kazao je on.

Suđenje se nastavlja 27. februara kada će pred sudom govoriti  Radojica Zeković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com