PODGORICA: Oštećena podloga na dnu bazena - Volim Podgoricu

PODGORICA: Oštećena podloga na dnu bazena

Predstavnici gradskog preduzeća „Sportski objekti“ tvrde da dodatni radovi, koje je potrebno izvršiti na bazenu u sklopu Sportskog centra „Morača”, nemaju veze sa ranijom izgradnjom bazena.

Tokom tehničkog pregleda izvedenih radova na natkrivanju bazena uočeno je da su potrebni dodatni radovi.

Iz „Sportskih objekata“ je „Vijestima“ saopšteno da je, u toku vršenja tehničkog pregleda izvedenih radova na natkrivanju vaterpolo bazena, uočeno da je na dnu školjke vaterpolo bazena došlo do oštećenja PVC podloge na četiri mjesta.

„Iz toga razloga pristupilo se njenoj zamjeni, kako bi se obezbijedio kvalitet ispravnosti bazenske vode, jer je procijenjeno da bi navedena oštećena mjesta mogla biti izvor sakupljanja bakterija“, saopšteno je iz „Sportskih objekata“.

„Vijestima” je iz preduzeća “Sportski objekti” ranije saopšteno da predviđeni radovi “nijesu vezani za sami projekat natkrivanja bazena”, a sada ističu da nemaju veze ni sa ranijom izgradnjom bazena.

„Napominjemo, da naznačeni radovi nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa izgradnjom bazena u ranijem periodu jer su gradski bazeni pušteni u rad shodno rješenju Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Br. UP. 08-362/09-59 od 10.05.2011. godine, a sastavni dio ovog rješenja je i zapisnik o izvršenom tehničkom pregledu iz mjeseca maja 2011. godine koji je sačinio Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu Podgorice“, preciziraju iz „Sportskih objekata“.

Kada je počelo natkrivanje bazena, 12. decembra 2016. godine, najavljeno je da je rok završetka radova 300 dana, odnosno oktobar prošle godine.

Direktor preduzeća „Sportski objekti” Vojislav Marković ranije je najavio da će Podgoričani od polovine decembra 2017. moći da koriste zatvoreni bazen. Radovi nijesu koštali koliko je prvobitno bilo najavljeno.

Investicija je bila ugovorena na 1.957.812 eura, međutim iz Glavnog grada je pred kraj prošle godine, saopšteno da će biti za skoro 160.000 eura skuplja, odnosno da će konačna vrijednost biti 2.156.626,60 eura. Iz Glavnog grada su naveli da su dodatna ulaganja bila potrebna “zbog implementacije najsavremenijih rješenja po najstrožim standardima, uz najmoderniju opremu i unapređenje termo-tehnike”.

Izvođač radova na natkrivanju bazena bila je firma “Neimar inženjering”.

 (Vijesti)

2 komentara

  1. I am curious to find out what blog system you happen to be working with? I’m experiencing some minor security problems with my latest blog and I’d like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com