Predlog eksperata: Otvoriti jednu traku Mediteranske ulice - Volim Podgoricu

Predlog eksperata: Otvoriti jednu traku Mediteranske ulice

 

Eksperti Građevinskog fakulteta odradili su analizu oštećenja u Mediteranskoj ulici u Budvi, čiji su rezultati utvrdili da je moguće otvaranje jedne saobraćajne trake za putnička i dostavna vozila, izuzev za kamione i autobuse. Analiza je pokazala da su oštećenja posljedica neadekvatnog obezbjeđenja u toku gradnje objekta Porto Budva.

“Evidentirano je da su nastala oštećenja na saobraćajnicama u Mediteranskoj i ulici S16-16 posljedica neadekvatnog obezbijeđenja od prekomjernih pomjeranja dijafragmi temeljne jame u toku građenja objekta Porto Budva. Kao mjere za zaštitu pomenutih lokacija i infrastrukture, eksprtizom se sugeriše da je prvo potrebno izraditi projekat sanacije nastalih oštećenja na okolnim saobraćajnicama, a sanacione radove izvesti tek nakon stabilizacije dijafragmi izgradnjom konstrukcije objekta do kote terena saobraćajnica”, navodi se u ekspertizi.

Stručnjaci napominju da je bitno da se trajno riješi pitanje podzemnih voda, koje su presječene izgradnjom dijafragmi predmetnog objekta, a u cilju relaksacije hidrostatičkih pritisaka na okolni teren.

“Nerješavanje ovog pitanja i povezanih radova može imati štetne posljedice po okolnu infrastrukturu, saobraćajnice i objekte i nakon završetka izgradnje ovog objekta”, navodi se u eskpertizi koja je objavljena na sajtu Opštine Budva.

Predsjednik opštine Dragan Krapović i investitor Naser Ramaj danas razgovaraju o sanaciji ulice i konkretnim mjerama koje treba preduzeti da se problem riješi, naveli su iz lokalne uprave.

Saobraćaj u dijelu Mediteranske, od Ulice 13. jula do Ulice Mila Milunovića je obustavljen, po nalogu inspekcije, od 7. februara zbog pukotina koje su se pojavile sredinom kolovoza.

Na zahtjev lokalne uprave, Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore uradio je u međuvremenu elaborat u kojem je saopšteno stanje sporne lokacije i preporučene mjere koje treba preduzeti.

CdM

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com