U akcijama policije oduzeto devet komada oružja - Volim Podgoricu

U akcijama policije oduzeto devet komada oružja

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su u posljednjih mjesec dana u kontinuitetu realizovali planske aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa. U ovom periodu oduzeto je devet komada vatrenog oružja.

Naime, službenici CB Nikšić su, sprovodeći aktivnosti na pronalasku vatrenog oružja i municije u ilegalnom posjedu, 23. januara 2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres kuće koju koristi M.B. (40). Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Crvena Zastava –Para“. O događaju je obaviješten nadležni državni koji je naložio da se oduzeto oružje uputi na vještačenje u Forenzički centar nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Nadalje, policijski službenici su, 01.02.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja da je došlo do upotrebe vatrenog oružja na prostoru pored jezera Krupac, odmah izašli na lice mjesta, gdje su pronašli tri ispaljene čaure. Daljim operativnim radom službenici su došli do saznanja da je na pomenutom prostoru iz vatrenog oružja, kako se sumnja, pucao P.S. (43) iz Nikšića. Policijski službenici su od P.S. oduzeli pištolj marke „Zastava M 57”, lovački karabin marke “IZH 27” i dvije lovačke puške marke „Zastava M 70” i „Side by Side”. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv P.S. podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, 18.02.2018. godine, postupajući po operativnim saznanjima policijski službenici su u mjestu Straševina kontrolisali vozilo marke „Toyota” nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.P. (24) iz Nikšića dok se na mjestu suvozača nalazilo bezbjednosno interesantno lice M.R. (56) iz Nikšića. Pregledom vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli tri komada vatrenog oružja i to, kutiju sa pištoljem marke „Češka Zbrojovka” kalibra 9 mm i tri okvira od ovog pištolja u ilegalnom posjedu, dvije lovačke puške marke „Beretta” kalibra 12 GA X 3, jedna u vlasništvu M.P. sa 18 komada municije, a druga u vlasništvu M.R. sa 77 komada municije, sa važećom dokumentacijom. Pronađeno i oduzeto vatreno oružje i municija će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru nakon čega će se nadležni državni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.

Službenici CB Nikšić su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, 20.02.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prrethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres kuće koju koristi F.Đ. (26) iz Nikšića. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli skraćenu lovačku pušku nepoznate marke, tzv. kratež i tri komada municije nepoznatog kalibra. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će nakon dodatno prikupljenih obavještenja izvršiti kvalifikaciju djela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com