Džankić: Tužilaštvo još jednom stalo na stranu režima - Volim Podgoricu

Džankić: Tužilaštvo još jednom stalo na stranu režima

Tužilaštvo je, kao nebrojeno puta do sada, stalo na stranu režima i pokazalo da je zarobljena institucija, kazala je Tanja Džankić, članica Glavnog odbora Demokrata, nakon što je zamjenik podgoričkog osnovnog državnog tužioca (ODT) Vukas Radonjić odbacio kao nezakonit audio-snimak na kojem brat premijera Duška Markovića prijeti novinaru Vladimiru Otaševiću i obustavio istragu protiv Velizara Markovića, ocijenivši da nema dovoljno “zakonitih” dokaza u predmetu po Otaševićevoj prijavi.

“Ono što je čula cijela crnogorska javnost za Tužilaštvo nije relevatno. Zakačili su se za zakonsku normu, kao pijani plota drže se za formu kao za paravan iza kojeg ne žele ni da primijete da je brat Duška Markovića, predsjednika Vlade Crne Gore, Velizar Marković, uputio veoma jasnu prijetnju po život novinaru Dana, Vladimiru Otaševiću, začinjenu sa veoma „bogatim“ vokabularom sočnih psovki. U kulturu ili nekulturu bilo kojeg pojedinca nećemo zalaziti – to se ima ili nema, to se nosi ili ne nosi iz kuće – ali krajnje je nedopustivo da brat Premijera, ma da bilo ko u ovoj državi prijeti posleniku javne riječi na način u koji se uvjerila cijela Crna Gora”, rekla je Džankić.

Naročita osjetljivost morala se, smatra ona, pokazati prema novinaru dnevnog lista čiji glavni i odgovorni urednik je ubijen prije skoro 14 godina, a pozadina čijeg ubistva ni do danas nije rasvijetljena.

“Podsjećamo, Vladimir Otašević je pozvao Velizara Markovića kako bi preko njega došao do drugog brata predsjednika Vlade Radoja Markovića i od njega uzeo izjavu upravo u vezi sa njegovim verbalnim nasrtajem, psovkama, uvredama i prijetnjama upućenim mladim aktivistima Demokrata koji su, u okviru kampanje „od vrata od vrata“, došli i na njegova vrata, kao uostalom i na vrata skoro 200.000 domova u Crnoj Gori. Na snimku se jasno čuje da bilo kakva provokacija novinara nije prethodila izlivu najgorih uvreda i prijetnji premijerovog brata. Nakon svega, Tužilaštvo razvodnjava slučaj i pretvara vinovnika u žrtvu, stavljajući se, kao nebrojeno puta do sada, na stranu trodecenijskog režima i pokazujući, na taj način, da je i ono ništa manje zarobljena institucija. Ono što zabrinjava sve nas jeste neprihvatljiva lakoća kojom se unižava uloga novinara i kojom se prelazi preko ljudskih prava u ovoj državi. Da li je ovo poziv svima da se ovako ponašaju i ostanu nekažnjeni?” zaključuje Džankić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com