Na relaciji Podgorica-Cetinje nema dovoljno autobusa - Volim Podgoricu

Na relaciji Podgorica-Cetinje nema dovoljno autobusa

Polazaka autobusa na relaciji Podgorica – Cetinje i obratno, nema dovoljno, smatraju pojedini građani.

Brojni studenti svakodnevno putuju iz Podgorice na Cetinje na tamošnje fakultete. Zbog različitih termina predavanja često se ne vraćaju nazad uvijek u isto vrijeme, te su prinuđeni da se na različite načine dovijaju kako da nađu prevoz nazad za Podgoricu.

„Na prevozu ka Cetinju i nazad moj sin gubi svakodnevno od tri do četiri sata. Plaća mjesečnu kartu 60 eura kod jednog od prevoznika, ali većinom mora da plati novu kartu jer se ne vraća istim prevoznikom što predstavljam ogroman udar na budžet s obzirom na to  da sam ja samohrana majka“, kazala je „Vijestima“ majka jednog od podgoričkih studenata koji studira u prijestonici.

Zbog malog broja polazaka studenti često kasne na predavanja, a sve češće se odlučuju da stopiraju ili koriste usluge nelegalnih taksi prevoznika, jer se cijena dnevne povratne karte na ovoj relaciji kreće od 3,2 do 4,8 eura.

Da treba uvesti veći broj linija na pravcu Podgorica-Cetinje saglasni su i iz Autobuske stanice Podgorica.

„Sudeći po znatno većem broju polazaka dnevno iz Podgorice za Nikšić ili višestruko većem broju polazaka dnevno na relaciji Podgorica – Danilovgrad, smatram da ima prostora za uvođenje novih linija“, ocijenio je rukovodilac sektora za saobraćaj na centralnoj podgoričkoj autobuskoj stanici Dragan Beli Mrvaljević.

Na dnevnom nivou, na relaciji Podgorica – Cetinje i obratno, ima 39 polazaka i to počevši od pola sata nakon ponoći do 22 časa i 45 minuta, kada je poslednji polazak. Od glavnog grada do prijestonice i nazad saobraćaju autobusi 25 prevoznika.

Ono što prevoznike možda sprečava da povećaju broj polazaka na ovoj dionici je nelegalni prevoz.

„Vjerujem da nelegalan prevoz koji se obavlja godinama na toj, kao i na drugim relacijama po Crnoj Gori (za Pljevlja, Berane itd.) ograničava prevoznike da otvaraju nove linije i pružaju veće mogućnosti putnicima da brže i lakše dolaze do svojih odredišta“, kazao je Mrvaljević.

Ipak, i pored ovakve situacije, Mrvaljević navodi da među putnicima nije bilo većeg negodovanja, ili da su se ona većinom odnosila na zatvaranja saobraćaja zbog izvođenja građevinskih radova na putu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com