Home / NOVOSTI / Društvo / Pejović: Podnosim ostavku iz moralnih razloga

Pejović: Podnosim ostavku iz moralnih razloga

Obavještavam javnost da sam uputio pismo premijeru Dušku Markoviću u kojem sam ga obavijestio da iz moralnih razloga podnosim ostavku na mjesto člana Vlade Crne Gore, kazao je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

“Kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući djelovanje crnogorskih institucija, odlučio sam da postupim na ovaj način kako bih relaksirao Vladu i sebe lično pritiska koji je nastao nakon donošenja odluke Agencije za sprečavanje korupcije”, objašnjava Pejović.

Dodaje da će svakako iskoristiti pravni lijek i svoje pravo potražiti u zakonom propisanom postupku, čvrsto uvjeren da nije prekršio zakon ni po jednom osnovu koji se navodi u Odluci Agencije.

Naglašava da je postupao po važećim propisima koje je donijela Vlada čiji je član, a koji su rađeni po uporednim primjerima u Hrvatskoj i Srbiji, gdje funkcija glavnog pregovarača, takođe, podrazumijeva status ambasadora u Misiji u Briselu.

“Siguran sam da ću u daljem pravnom postupku dokazati nepostojanje konflikta interesa kako bih zaštitio svoj lični integritet, a time i kredibilnost institucija sistema. Kad je riječ o naknadi za obavljanje dodatnih dužnosti, želim pojasniti da je ona utvrđena rješenjem predsjednika Vlade Crne Gore broj 03/3-881 od 5.maja 2017”, kaže Pejović.

Podrazumijeva se da, kako kaže, u skladu sa Odlukom Vlade o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, član 7, stav 2, ovim prestaje i njegova dužnost ministra evropskih poslova – glavnog pregovarača, koju vrši u Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji u statusu ambasadora.

“U okviru pozicije koju sam pokrivao, cijenim da sam posao obavljao savjesno i odgovorno uz puno poštovanje crnogorskih zakona i evropskih standarda, o čemu svjedoče rezultati resora kojim sam rukovodio”, poručio je on.

Izvor: 

Check Also

HOROR: Otac zaklao troje djece, pa ženi ostavio oproštajno pismo: Uzeo sam ti ono najdraže, niko te više neće zvati “mama”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Ajde moj Pejoviću ti malo kod Željka Perovića, jer će te on smiriti i poći će ti da se refaš. Isti ste obadvojica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *