PODGORICA: Policajci batinaši u pritvoru - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policajci batinaši u pritvoru

Osnovni državni tužilac Miroslav Turković saslušao je sinoć  policajce Mladena Vujovića, Slavka Furtulu, Vukomana Maraša, Marka Stojanovića i Miloša Bečanovića i  odredio im zadržavanja zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Petorica pripadnika podgoričke Inteventne jedinice policije uhapšeni su juče zbog sumnje da su počinili krivična djela zlostavljenje na štetu tri građanina i falsifikovanje službene isprave.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, odmah nakon objavljivanja snimaka torture učinjene od strane policijskih službenika nad građanima, formiralo predmet i preduzelo hitne radnje u cilju prikupljanja dokaza i podataka značajnih za rasvjetljavanje događaja, identifikovanja policijskih službenika, oštećenih lica i očevidaca događaja”, saopšteno je juče iz  Tužilaštva.

Da su policijaci tukli građane, javnost i policijske starješine saznali su prekjuče nakon što je u medijima objavljen snimak policijske torture.

Na snimku se vidi da Bečanović, Furtula,  Stojanović,  Vujoviće i Maraš   prilaze trojici mladića koji stoje sa djevojkama ispred zatvorenog kafića u Njegoševoj ulici. Sudeći prema snimku, koji je prekjuče objavio portal IN4S, samo jedan od njih  nije udario nijednog od trojice mladića.

Ostali su jednom mladiću  zadali oko 14 udaraca, drugom 11, a trećem tri udarca. Momka  koji je dobio najviše batina nekoliko puta su bacali na pločnik. Jedan od policajaca je jednom od mladića nekoliko puta glavu udario o zid.

Na snimku se vidi da ni- jedan od pretučenih mladića nije pružao otpor, a dvije djevojke koje su bile sa njima u društvu, kada su policijci došli, brzo su izašle iz kadra.

“Vijestima” je sinoć branilac trojice pretučenih mladića, advokat Lazar Aković kazao da je upravo jedan od  njih sudiji za prekršaje dao snimak sa nadzorne kamere kako bi dokazao da nijesu pružali otpor i da su ih policajci tukli.

Pored toga što pred sudijom nijesu rekli da su tukli trojicu građana, policajci  nijesu ni u prijavi  ni u obaveznom Izvještaju o primjeni sredstava prinude napisali da su prema njima primijenili silu.

Oni su zbog toga osumnjičeni da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave.

Advokatica uhapšenih policajaca, Maja Zeković, sinoć je kazala “Vijestima” da su njeni branjenici negirali izvršenje krivičnih djela za koje ih tužilaštvo sumnjiči.

Ona  je kazala da su policajci ispričali šta je prethodilo događaju i kako su ih mladići vrijeđali dok su oni kontrolisali jedno vozilo u njihovoj blizini.

“Tada su čuli uvredljive povike od ove trojice mladića. Govorili su im da su magarad, da dođu da im pokažu kako su jaki… Čovjek čije vozilo su kontrolisali im je kazao da bi bilo bolje, da umjesto što kontrolišu njega, obrate pažnju kako se građani sa njima sprdaju. Policajci su krenuli prema njima i tražili da pokažu lične karte. Oni su to odbili, govoreći ko ste vi  i pri tom nastavili da ih omalovažavaju.

 Vođa grupe, Vujović, rekao je kolegama da obrate pažnju jer postoji mogućnost da imaju oružje. Tada se desio incident u kojem niko  nije povrijeđen”, kazala je, između ostalog, Zeković.

“Kao  punomoćnnih oštećenik posebno ističem da  ne želimo da dižemo tenzije  i da svojim izjavama kršimo pretpostavku nevinosti na štetu okrivljenih. Vjerujemo  u institucije sistema i da će se ovaj slučaj do kraja ispitati i eventualni vinovnici biti  kažnjeni po zakonu”, kazao je Aković.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović odmah je tražio da se smijeni šef Interventne jedinice Milan Radusinović, zbog objektivne odgovornosti.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nevertheless I’m experiencing concern with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss downside? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com