POSLE NOĆI UŽASA U PODGORICI MUK: Ispred ambasade SAD kordon policije, istraga u toku, skamenjena lica službenika (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

POSLE NOĆI UŽASA U PODGORICI MUK: Ispred ambasade SAD kordon policije, istraga u toku, skamenjena lica službenika (FOTO/VIDEO)

Vijest da je oko ponoći bačena bomba na ambasadu SAD u Podgorici, posle čega se napadač ubio, odjeknula je Balkanom u četvrtak ujutru. Motivi još uvijek nisu poznati, a istraga je u toku.

Kako javljaju crnogorski mediji, iz Uprave policije su saopštili su da je napadač imao dvije ručne bombe kašikare – jednu koju je bacio na Ambasadu, a drugom se raznio.

Prema saznanjima RTCG, najvjerovatnije je riječ o muškoj osobi, čiji se identitet još uvijek utvrđuje, a čiji su ostaci direktno upućeni na patologiju.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Zgrada Ambasade nije oštećena. Crnogorska vlada je rano jutros potvrdila da je nepoznati napadač oko ponoći bacio ručnu bombu na ambasadu SAD u Podgorici, a potom se ubio aktiviranjem druge eksplozivne naprave.

– Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG – napisala je Vlada Crne Gore na Tviteru.

 Nakon eksplozije oglasila se i američka Ambasada na svom sajtu, uz upozorenje svim građanima SAD-a da izbjegavaju područje zgrade ambasade.

Foto: Printskrin/me.usembassy.gov

Takođe su naveli da je poželjno da prate lokalne medije i upustva vlasti, kao i da izbjegavaju velike skupove.

Istovremeno, iz Ambasade su istakli i da su sve usluge vezane za vize otkazane za danas, a to je posebno istaknuto i na zvaničnoj Fejsbuk stranici ambasade.

Ovim povodom oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada “trenutno sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbednost svog osoblja”, prenosi AP.

Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi “Njujork tajms”, rekao da su očevici videli čoveka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povređen.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Božović

CNN prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najvjerovatnije eksplodirala u vazduhu, kao i da je tijelo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.

On je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu.

Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat, kao i da li je u pitanju bio mogući samoubilački napad.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Fotografije sa lica mesta svedoče o stravičnoj noći koja je zadesila Podgoricu.

Istraga je u toku, još uvek nisu poznati motivi napada na ambasadu i samoubistva, a nije saopšten ni identitet napadača.

(Telegraf/Antena M)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com