Aleksandar Kašćelan biće novi gradonačelnik Cetinja - Volim Podgoricu

Aleksandar Kašćelan biće novi gradonačelnik Cetinja

Izvršni direktor “Montenegro bonusa” Aleksandar Kašćelan biće novi gradonačelnik Cetinja, potvrđeno je “Vijestima” u novoj gradskoj vlasti.

Njegovu kandidaturu prihvatilo je Predsjedništvo DPS-a, a dobio je i saglasnost koalicionih Socijaldemokrata.

On je bio jedan od pet kandidata cetinjskog DPS-a za gradonačelnika.

On bi zvanično trebalo da bude izabran na sjednici Skupštine Prijestonice u ponedjeljak 26. februara.

Kako su saopštili iz DPS-a, predsjedništvo te partije, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, dalo je saglasnost na predloge radnih grupa opštinskih odbora DPS Cetinje i Tuzi, da kandidat za gradonačelnika Prijestonice Cetinje bude Aleksandar Kašćelan, a da kandidat za predsjednik Opštine u okviru Glavnog grada Tuzi bude Abedin Adžović.

“Predsjedništvo DPS se upoznalo sa izvještajima o izbornim rezultatima lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama, održanim 4. februara. Polazeći od činjenice da je DPS pobjednik izbora u Ulcinju, Predsjedništvo je dalo podršku Opštinskom odboru DPS Ulcinj da što prije krene u proceduru formiranja koalicione većine, kako bi brzo bila formirana lokalna vlast i započeta realizacija izbornog programa DPS koji je dobio najveću podršku Ulcinjana. Uzimajući u obzir da je DPS zajedno sa koalicionim partnerima osvojila ubjedljivo najviše glasova i najviše mandata na izborima u Beranama, Predsjedništvo je rezultat ocijenilo kao dobar, a finalne ocjene će uslijediti nakon okončanja izbornog procesa,” saopšteno je iz DPS-a.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com