Problemi za Novaka Đokovića: Brazilsko tužilaštvo pokrenulo postupak protiv srpskog tenisera - Volim Podgoricu

Problemi za Novaka Đokovića: Brazilsko tužilaštvo pokrenulo postupak protiv srpskog tenisera

Tužilac Rio de Žaneira pokrenuo je sudski postupak protiv Novaka Đokovića, zbog navodnih “administrativnih neregularnosti”, koje su pratile njegovu posjetu tom gradu 2012. godine, javlja brazilski list “O'Globo”.

Đoković je prije skoro šest godina u Riju igrao egzbicioni meč sa Gustavom Kuertenom i otvorio školu tenisa, koja nosi njegovo ime.

Kako navodi “O'Globo”, posjeta i sve aktivnosti organizovale su dvije kompanije – Deki 10 i Adma Eventos, koje su se, takođe, našle pod sumnjom tužilaštva.

Jedan od vlasnika kompanije Deki 10 je srpski fudbaler Dejan Rambo Petković, koji je velika fudbalska zvijezda u Brazilu i bivši as Flamenga.

Kako navodi list, unajmljivanje ove dvije kompanije za organizaciju Đokovićeve posjete urađeno je na neregularan način – bez tendera – čime je oštećen gradski budžet.

U pitanju je cifra od 2.800.000 brazilskih reala, što je oko milion dolara.

Postupak se vodi i protiv Marsije Beatris Isidoro, bivše sekretarke za sport države Rio.

Đokovićeva posjeta Riju, podsjeća “O'Globo”, bila je u centru pažnje i 2014. godine, kada je objavljeno da mu Vlada države Rio de Žaneiro duguje više od 1,6 miliona reala (oko 600 hiljada dolara), kao naknadu za njegovu posjetu.

Tada je Đokovićev domaćin i veliki prijatelj Guga Kuerten rekao da je u pitanju “nedostatak poštovanja Vlade prema obavezama koje su preuzete”.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com