Srpski rukometaši demantovali selektora: Svako veče bio je u alkoholisanom stanju - Volim Podgoricu

Srpski rukometaši demantovali selektora: Svako veče bio je u alkoholisanom stanju

Rukometni skandal potresa Srbiju, a akteri se selektor Jovica Cvetković na jednoj i reprezentativci te zemlje na drugoj strani.

Cvetković je juče prozvao određene igrače da su lumpovali po Zagrebu za vrijeme Evropskog šampionata, a sada su se saopštenjem za javnost oglasili kapiten Petar Nenadić i njegove kolege.

“Bez ikakvog razloga i osnova stavljeni smo na stub srama ‘zahvaljujući’ ‘selektoru’ Jovici Cvetkoviću koji je iznio niz neistina na naš račun. Sada je došlo vrijeme da i mi progovorimo. Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka riječ izrečena od Cvetkovića notorna laž”, navodi se u saopštenju rukometaša.

Dalje navode da selektor Cvetković nije informisan u kojim klubovima igraju srpski rukometaši, a kamoli strani.

“Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, ne znajući da je on već četiri godine u Gepingenu. Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću ‘Gdje si sad mali?’, aludirajući na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?’. Onda valjda ne bi trebalo da nas čudi što nije znao 85 odsto protivničkih igrača”.

Dodali su i da Cvetković uglavnom nije vodio treninge, a i kad jeste, to je činio sa cigarom u sali.

“Pušio je u sali gdje se trenira, u trenerci sa grbom Srbije. Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina. Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela”.

Reprezentativci Srbije ističu i da je “sramotno i ružno da Cvetković svoje neznanje, nered i skandale pravda preko njihovih leđa”.

“Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 eura samo za alkohol. Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Bjelorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsjednika Saveza Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti”, stoji u saopštenju rukometaša, u kojem su na kraju poručili da prihvataju greške sa turnira, ali da ne skrivaju ništa – pobejde slave, a poraze priznaju.

Podsjetimo, Srbija je nastup na EP u Hrvatskoj okončala na 12. poziciji sa učinkom – jedna pobjeda i pet poraza.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com