ŠTA JE PISAO NA FEJSBUKU: Ko je Dalibor koji se raznio ispred ambasade SAD?! - Volim Podgoricu

ŠTA JE PISAO NA FEJSBUKU: Ko je Dalibor koji se raznio ispred ambasade SAD?!

Bombu u dvorište američke ambasade bacio je, a zatim se i ubio, Dalibor Jauković (43), bivši pripadnik JNA, prenose crnogorski mediji. Prema posljednjim informacijama, potvrđen je identitet napadača i u pitanju je upravo Jauković.

 Kako piše crnogorski portal CDM, obdukcija tijela je završena. Uprava policije će u toku dana organizovati konferenciju za medije, na kojoj će saopštiti više detalja.

Na Fejsbuk profilu Dalibor je pisao da je bio odlikovan medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbjednosti u SRJ.

Živio je u Podgorici, a rođen je u Kraljevu. Prema  saznanjima, 1993. godine se preselio u Crnu Goru.

Foto: Facebook/Dalibor Jaukovic

“Večernje Novosti” nezvanično prenose da Jauković nije bio oženjen i da nema porodicu.

– Bio je mnogo fin i uvažen čovjek. Nekada je radio u Kombinat aluminijuma u Podgorici gdje je ostao bez posla. Mnogo je patio jer bukvalno nije imao od čega da živi. Jaukovići su glasovito drobnjačko brastvo. Korijeni su im u selu Pridvorica kod Šavnika. Velika ga je muka natjerala da ovo napravi – kazao je sagovornik „Novosti“ koji je želio da ostane anoniman.

U Udruženju boraca ratova Crne Gore od 1990. kažu da su u šoku zbog svega što se desilo.

– Pucaju ljudi zbog nepravde. To nije bio običan čovjek. Bio je hrabar na ratištu prilikom NATO agresije, dok je u miru bio zaboravljen. Živio je teško nakon što je ostao bez posla. Možda je to prevagnulo – kazali su za “Večernje Novosti” sagovornici u boračkom udruženju.

Dalibor je na Fejsuk profilu objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999. godine, a sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama, bio je protivnik ulaska u NATO.

– Ne u NATO kukala nam majka – jedna je od njegovih objava, uz koje je postavio fotografije svojih vojnih odlikovanja.

Jedna od njegovih poruka na Fejsbuku iz maja prošle godine glasi ovako: “Ako hoćeš svima da ugodis brzo ćeš pregoreti, a nikom nece biti stalo do toga”.

Na osnovu ovog posta se donekle može zaključiti njegovo negativno raspoloženje, koje je vjerovatno preovladavalo duže vrijeme.

Poslednje što se može videti na njegovom Fejsbuk profilu jeste objava o Donaldu Trampu. Riječ je zapravo o kvizu, na postu se može vidjeti kako Tramp drži Daliborovu fotografiju, a pored piše da je on ovom fotografijom osvojio večeru sa Melanijom u Bijeloj kući.

Motiv njegovog navodnog napada na američku ambasadu još uvijek nije poznat, a istraga je toku.

Crnogorska policija je blokirala prilaz ambasadi.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com