SUD ODBIO ŽALBU TUŽILAŠTVA: Nema pritvora za Lambulića - Volim Podgoricu

SUD ODBIO ŽALBU TUŽILAŠTVA: Nema pritvora za Lambulića

Vanraspravno vijeće podgoričkog Osnovnog suda odbilo je žalbu tužilaštva  da u Istražni zatvor pošalju Jugoslava Lambulića (43), osumnjičenog za nanošenje teških tjelesnih povreda i pokušaj otmice Tuzanina Alberta Kajošaja.

To je, u ime tima Lambulićevićih, branilaca  “Vijestima” saopštio advokat Danilo Mićović.

“Posebnim rješenjem su odbili žalbu tužilaštva, da zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odrede pritvor Jugoslavu. Istovrmeno, još nijesu odlučivali o žalbi koju smo podnijeli kolege Bojana Franović, Dragoljub Đukanović i ja, a kojom smo tražili da ukinu pritvor Vjekoslavu Lambuliću (41)”, kazao je Mićović.

Braća Lambulić, Aleksandar Miranović (55) i njegov sin Petar (29) uhapšeni su 15. februara, nakon . Miranovići su nakon saslušanja u tužilaštvu  pušteni da se brane sa slobode, a istražni sudija dan kasnije na slobodu je pustio starijeg Lambulića.

Advokati su ranije saopštili da je taj Podgoričanin nezakonito  u pritvoru i da je policija štelovala vrijeme  hapšenja.

Branioci tvrde da je rješenje o određivanju pritvora Vjekoslavu Lambuliću donijeto uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com