Home / NOVOSTI / Društvo / CEDIS će izdvojiti oko million eura za pripremu mreže i objekata za ljetnju sezonu

CEDIS će izdvojiti oko million eura za pripremu mreže i objekata za ljetnju sezonu

CEDIS je započeo redovni godišnji remont trafo-stanica na Crnogorskom primorju, Cetinju i Podgorici. Remont objekata je dio opsežnih aktivnosti koje CEDIS preduzima u cilju prirpeme objekata i mreže za ljetnju turističku sezonu, kada usljed povećanja potrošnje dolazi do značajnog opterećenja distributivnog sistema.

Plan podrazumijeva remont trideset i tri trafostanice naponskog nivoa 35/x kV na području primorskih opština do kraja aprila, dok će distributivni objekti u Podgorici i Cetinju biti remontovani u junu i tokom prve polovine jula.

„Aktivnosti smo započeli remontom trafostanica u Tivtu i Herceg Novom, a do kraja tekućeg mjeseca biće remontovani i objekti u Kotoru. Navedene aktivnosti će neznatno uticati na isključenja korisnika sa mreže. Za mart je planiran remont objekata u Baru i Budvi, a za prvu polovinu aprila remont četiri 35/10 kV trafostanice u Ulcinju. Takođe, neposredno pred početak sezone ekipe će obići sve trafostanice na primorju, biće aktivirana rashladna oprema za energetske transformatore i urađeno podešavanje termičkih zaštita, radi prilagođavanja ekstremno visokim temperaturama i opterećenjima“, naveo je Ivan Brajović, šef službe za održavanje trafostanica 35/x kV i kablova.

Dežurne ekipe su tokom sezone konstantno u pripravnosti i u rekordnom roku intervenišu u slučaju problema u napajanju, dodao je Brajović.

U martu će biti započete i aktivnosti na remontu dalekovoda 35kV naponskog nivoa, u okviru kojih će do kraja maja biti remontovano preko 155 km vodova na području primorskih opština. Ni ovi radovi neće imati većeg uticaja na prekide u napajanju naših korisnika.

Priprema za ljeto obuhvata i obilazak (revizija) i remont mreže i objekata nižeg naponskog nivoa, koje će u primorskim opštinama biti završene pred sezonu.

Prema preliminarnim projekcijama CEDIS će za ovogodišnju pripremu objekata i mreže (Podgorica, Cetinje i primorske opštine) za ljetnju turističku sezonu izdvojiti oko million eura.

Check Also

HOROR: Otac zaklao troje djece, pa ženi ostavio oproštajno pismo: Uzeo sam ti ono najdraže, niko te više neće zvati “mama”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *