Home / PG INFO / Aktuelno / “Nismo branili “BATINAŠE”, njima je žao zbog svega!”
Foto printscreen

“Nismo branili “BATINAŠE”, njima je žao zbog svega!”

Sindikat Uprave policije tvrdi da nije tačna informacija da su njihovi članvi podržali kolege “batinaše”, odnosni pripadnike interventne jedinice, okupljanjem ispred  zgrade Osnovnog suda u Podgorici, tokom njihovog saslušanja.

-Nije tačno da se radilo o okupljanju „nekoliko desetina policajaca”, kao što nije tačna informacija da su predstavnici sindikata, svojim prisustvom iskazivali podršku kolegama zbog prekoračenja policijskih ovlašćenja kako su interpretirali pojedini mediji, navode iz Sindikata UP.

Policajci daju podršku kolegama batinašima, Radović: Treba ih procesuirati

Oni tvrde da se samoinicijativno okupio jedan broja članova Sindikata Uprave policije a što je “naša obaveza prema svojem članstvu i obaveza pružanja pravne i druge pomoći čak i u ovako nezahvalnim siituacijama.”

Među okupljenim licima su, kako tvrde, prije svega bile porodice osumnjičenih, aktivni i penzionisani članovi Sindikata.

-Što se tiče prisustva uniformisanog sastava, njihovo prisustvo je bilo u skladu sa radnim zadacima na obezbeđenju suda, a zbog današnjih aktivnosti u Osnovnom sudu u Podgorici.

PODGORICA: Podržali PREBIJANJE GRAĐANA, a NISU PRIJAVILI okupljanje?

Sindikat navodi da osuđuje svaki oblik nasilja pa i kada je, nažalost, rezultat  nezakonitog policijskog postupanja.

-Postupanje službenika Interventne jedinice,17.02.2018.godine, jeste događaj koji je izazvao reakciju i negodovanje cjelokupne javnosti, a koji je bacio mrlju na kompletan rad policije. Smatramo, međutim, da se kroz postupke pojedinih službenika ne mogu donositi generalni stavovi kada je rad policije u pitanju.

Obzirom na slučaj postupanja policijskih službenika, 17.02.2018.godine, kompletni policijski sastav trpi medijski progon od strane pojedinaca, raznih institucija, političkih partija i određenog broja medijskih kuća.

Ne želimo da umanjimo njihovu eventualnu odgovornost, već želimo da nadležne institucije sistema odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje bez bilo kakvih pritisaka javnosti i pojedinaca.

Sindikat nikada nije, niti će štititi policijske službenike koji su se ogriješili o zakon i uvijek ćemo biti za to da odgovorni snose sve pravne posljedice svojih postupaka. Podržaćemo sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonima države Crne Gore, navodi Sindikat UP.

Iz Sindikata dodaju da su ih kolege  protiv kojih je pokrenut postupak zamolile da, u njihovo ime iskažu žaljenje zbog  njihovog postupanja te da su oni spremni da ponesu ličnu odgovornost potpuno svjesni posljedica  koje  su rezultat njihovog neprofesionalizma. Takođe se izvinjavaju oštećenima u konretnom slučaju, njihovim porodicama i građanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *