Počelo antropološko dijagnostifikovanje studenta Univerziteta Crne Gore - Volim Podgoricu

Počelo antropološko dijagnostifikovanje studenta Univerziteta Crne Gore

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore započeli su danas u fakultetskom Centru za dijagnostiku u sportu projekat antropometropološkog dijagnostifikovanja studenata Univerziteta Crne Gore koji će, uz dosadašnja mjerenja vrhunskih sportista, doprinijeti stvaranju reprezentativne baze podataka za budući naučno-istraživački rad i za adekvatne preventivne preporuke crnogorskoj populaciji kada je u pitanju zdravstveni status mladih ljudi.

Nastavnici Bojan Mašanović, Jovan Gardašević, Marina Vukotić i Ivan Vasiljević, kao i studenti Pavle Malović, Stefan Varagić, Dušan Stupar, Milorad Peković i Jelena Novovic Nikač učestvovali su u testiranjima studenata Ekonomskog fakulteta, kada su antropometrijske mjere, tjelesna kompozicija, funkcionalne sposobnosti i stavovi prema sopstveni tjelesnoj aktivnosti u pitanju. Testiranja studenata biće nastavljena naredne sedmice.

Projekat dijagnostikovanja studentske populacije, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje realizuje sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Sportskim i kulturnim centrom, a planirano je da obuhvati sve univerzitetske jedinice u četiri grada – Nikšiću, Podgorici, Kotoru i na Cetinju.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović objasnio je da je namjera Fakulteta da testira antropološki status kompletne studentske populacije kako bi, nakon okončanja projekta i analize rezultata, bili u mogućnosti da nadležnim državnim organima predlože konkretne preventivne mjere u očuvanju zdravih stilova života u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com