PODGORICA: Podgoričani uhapšeni jer su VRIJEDJALI I PSOVALI policajce (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Podgoričani uhapšeni jer su VRIJEDJALI I PSOVALI policajce (VIDEO)

Povodom snimaka koji su upravo objavljeni u medijima i koji su prethodno dostavljeni Savjetu za građansku kontrolu rada policije, a koji se odnose na postupanje policije krajem januara ispred lokala „Zeppelin“ u Podgorici, iz policije tvrde da su gradjani sa snimka psovali i vrijedjali policijske službenike.

PODGORICA: Novi snimci zloupotrebe policijskih ovlaštenja (VIDEO)

-Na snimku se vide policijski službenici i građani V.Đ. i F.N. Snimak nam je danas dostavljen od strane Savjeta za građansku kontrolu rada policije, na našu molbu. Ova dva lica su vrijeđela i psovala policijske službenike i zato su prema njima primijenjena sredstva prinude. Na snimku se vidi jedna radnja prilikom primjene sredstava prinude koja nije primjerena i zato će prema tom policijskom službeniku biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje, navode iz policije.

Naime, kako dodaju, lica V.Đ. i F.N. su lišena slobode i privedena Sudu za prekršaje u Podgorici zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru – ometanje i omalovažavanje službenih lica. Prema njima su upotrijebljena sredstva prinude, o čemu je sačinjen i izvještaj o upotrebi sredstava prinude. F.N. (37) i V.Đ. (52) su prethodno, kako su policijski službenici naveli, 27.01.2018. godine, ispred ugostiteljskog objekta „Zeppelin“, u Njegoševoj ulici u Podgorici, ometali policijske službenike Centra bezbjednosti Podgorica da nesmetano izvrše raciju u ovom lokalu na način što su ispred navedenog objekta psovali i vrijeđali policijske službenike, odbijajući da im daju na uvid lična dokumenta i nepostupajući po upozorenjima i naređenjima da prestanu sa omalovažavajućim ponašanjem.

Zbog navedenog ponašanja F.N. i V.Đ. su lišeni slobode i privedeni su u prostorije CB Podgorica, o čemu je sačinjen izvještaj o upotrebi sredstava prinude.

Službenici CB Podgorica su protiv F.N. i V.Đ. Sudu za prekršaje u Podgorici podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru – ometanje i omalovažavanje službenih lica.

Pritvorska jedinica u CB Podgorica je pod stalnim video nadzorom, zbog čega su netačne njihove tvrdnje, izrečene jednom mediju, o navodnom maltretiranju od strane policijskih službenika u pritvorskim prostorijama.

Kada su u pitanju navodi V.Đ. i F.N, da su ih policijski službenici prilikom upotrebe sredstava prinude – fizičke snage, nakon što su njih dvojica vrijeđali, psovali i omalovažavali policijske službenike, pretukli ispred navedenog lokala, kao što smo i kazali, posjedujemo snimak ovog događaja koji nam je dostavljen danas. Naime, po našoj molbi snimak nam je dostavljen od strane Savjeta za građansku kontrolu rada policije shodno profesionalnoj saradnji koju Uprava policije ima sa Savjetom. Na snimku nije zabilježeno da su V.Đ. i F.N. pretučeni od strane policijskih službenika ispred navedenog lokala. Međutim, na snimku jeste zabilježena jedna radnja policijskog službenika koja nije primjerena i koja se ne može smatrati primjenom policijskih ovlašćenja pa samim tim ni upotrebom sredstava prinude fizičke snage shodno zakonu. Ova radnja od strane policijskog službenika će biti sankcionisana odnosno prema ovom službeniku će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje, navode iz policije uz molbu da se objavi i snimak onoga sto je prethodilo incidentu.

 

 

1 komentar

  1. I¡¦m now not positive where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time finding out much more or working out more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com