PODGORICA: Uhapšeno šest osoba, pronađeno 20 kg skanka (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšeno šest osoba, pronađeno 20 kg skanka (FOTO)

Službenici Uprave policije MUP-a –  Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije, po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovali nastavak višemjesečne akcije „Torni“, koja je sprovođena u dužem vremenskom periodu, a koja se odnosi na više lica za koja se sumnja da su se bavila uličnom prodajom opojnih droga na području Podgorice. Danas su izvršeni pretresi na pet lokacija i slobode su lišena četiri lica, navode iz policije.

Krivičnana prijava podignuta je protiv Miloša Bogojevića, Stefana Janketića, Luke Bajramovića, Denisa Čekaja, Branka Janketića i Ljiljane Bogojević.

-Služenici Odsjeka su u sadejstvu sa službenicima PJP, 23.02.2018. godine, u okviru nastavka akcije „Torni”, a koja je sprovođena u toku 2016. godine, u odnosu na lica za koja se sumnjalo da se bave tzv. uličnom prodajom opojnih droga na teritoriji Podgorice, danas postupajući po nalogu državnog tužioca u VDT u Podgorici, izvršili pretrese na pet lokacija i tom prilikom lišili slobode četiri lica, M.B. (32), S.J. (22), L.B. (22), sva lica iz Podgorice i D.Č. (28) nastanjenog u Podgorici, državljanina Republike Albanije. Takođe, policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv B.J. (34) iz Podgorice, koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv Lj.B. (62) iz Podgorice podnijet poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila ovo krivično djelo, saopšteno je iz UP.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su navedena lica u toku 2016. godine na području Podgorice većem broju lica prodavala opojne droge marihuanu i kokain.

-Prilikom preduzimanja policijskih mjera i radnji u toku 2016. godine na ovom predmetu ukupno je zaplijenjeno osam pvc kesica u kojima se nalazio kokain bruto mase oko 85 grama i pet većih pvc pakovanja u kojima se nalazila marihuana težine 4.493 kilograma. Policijski službenici su danas prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.B. pronašli i oduzeli skraćenu lovačku pušku tzv. kratež, marke “Crvena Zastava”, u ilegalnom posjedu, 13 komada lovačke municije kalibra 12 mm i 24 komada lovačke municije kalibra 16 mm, vojni pancirni prsluk, kao i mobilni telefon sa sim karticom. Pretresom stana koji koristi D.Č. policijski službenici su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 5,6 grama kao i 27 pištoljskih metaka kalibra 9 mm, četiri ručne radi veze, četiri telefona kao i dvije SIM kartice. Pretresom stanova L.B. i S.J. pronađen je i privremeno je oduzet veći broj telefonskih aparata i SIM kartica. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da mu se lica lišena slobode, M.B, D.Č, L.B. i S.J. privedu uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da se protiv M.B. i D.Č. podnese i krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com