VUČUROVIĆ ABAZOVIĆU: Ne možete nam uskratiti da podržimo koga mi hoćemo - Volim Podgoricu

VUČUROVIĆ ABAZOVIĆU: Ne možete nam uskratiti da podržimo koga mi hoćemo

Pojedini stavovi predsjednika GP URA Dritana Abazovića, u kojima se može prepoznati da on, između ostalih, kritikuje i DF zbog nepostizanja konsenzusa o jednom, nestranačkom kandidatu opozicije, ne odgovaraju činjenicama i ne doprinose naporima da se dođe do dogovora, poručio je Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta.

Dodaje da kritike na račun DF ne stoje.

“Nije nam jasno zašto je Abazović, ili neko drugi koji se eventualno krije iza njegovih stavova, saopštio nešto što samo može da nanese štetu vrlo značajnom iskoraku opozicije. Posebno je štetno da se taj dijalog opet prenese na medije i da se tako opet ugasi. Uprkos medijskoj kampanji da se umanji značaj nedavnog sastanka opozicije, ovaj konačno uspostavljeni dijalog DF ocjenjuje kao značajan korak u dobrom pravcu. Poslije više od godinu dana upornih DF-ovih poziva, uspjeli smo da razgovaramo, i da otvorimo veoma značajnu temu zajedničkog nestranačkog kandidata. Taj naš stav je prihvatio i dio opozicije, koja se predstavlja kao građanska, koji su imali i vlastiti predlog, Milku Tadić-Mijović“, naveo je Vučurović.

On kaže da u DF-u smatraju da niko ne može uskratiti pravo da podrži onog nestranačkog kandidata za kojega smatramju da može pobijediti predstavnika režima. Iza takve ličnosti bi, nesumnjivo, punim kapacitetom stala i čitava infrastruktura DF-a, kao najsnažnije opozicione grupacije, što je takođe činjenica koju je Abazović, vjerovatno slučajno, zaboravio da kaže, a koja je, u konačnom, presudna da bi kandidat opozicije odnio pobjedu.

“DF je pokazao sposobnost da prepozna nestranačku ličnost koja može da pobijedi kandidata režima, a predsjednički izbori iz 2013. su demonstrirali taj naš dobar osjećaj za ozbiljnu političku borbu oprotiv DPS-a”, jasan je on.

Vučurović ocjenjuje da je zato jasno nastojanje režimskih medija i struktura, da svaki predlog DF-a miniraju kako bi se na javnoj sceni otvorio prostor za one kandidate opozicije koji ne mogu pobijediti kandidata režima.

“Nas ne zbunjuje identično ponašanje i nekih navodno opozicionih medija, koje je isto kao i 2013. godine kada su sve radili, pa čak i sa istih TV emisija, da spriječe kandidaturu tadašnjeg kandidata DF koji je i pored takvih opstrukcija, podmetanja i negativne kampanje pobijedio predstavnika DPS-a”, smatra poslanik DF.

Vučurović ima još jednu poruku.

“Naša poruka tim medijima i pojedinim opozicionim političarima je jednostavna- pokušajte bez ikakve sujete i viška ,,logike” da pratite one koji su dokazali da umiju da prepoznaju predsjedničkog kandidata koji može da pobijedi na predsjedničkim izborima. On je nestranački, dakle podjednako i vaš i naš, a ovaj iz 2013. godine je pokazao da je čak bliži vama nego nama, pa prema tome nema potrebe da se bilo ko ljuti. Jednom ste nam pravili opstrukcije, i ne bi bilo korektno da to opet ponavljate”, zaključio je Vučurović.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com