HAJDUKOVIĆ POZVAO OPOZICIJU: Dogovorite se do kraja februara ili podnesite ostavke! - Volim Podgoricu

HAJDUKOVIĆ POZVAO OPOZICIJU: Dogovorite se do kraja februara ili podnesite ostavke!

Naučnik Dragan Hajduković uputio je, kako je kazao, posljednji put poziv poslanicima opozicije da najkasnije do 28. februara održe zajedničku sjednicu svih 39 opozicionih poslanika Skupštine Crne Gore.

Ukoliko nisu u stanju da održe zajedničku sjednicu, smatra Hajduković, treba da svi podnesu ostavke, jer nema opravdanja za ćutanje u ovom, kako je rekao, kritičnom trenutku.

“Poštovane poslanice i poslanici, ima Vas 39. Vi ste ogromna snaga kada bi se jedni prema drugima odnosili sa minimumom uvažavanja i demokratičnosti, što je Vaša obaveza prema građanima i prema budućnosti Crne Gore. Već sam Vas pozvao, a danas Vas pozivam poslednji put, da najkasnije do 28. februara održite zajedničku sjednicu svih 39 opozicionih poslanika. Morate svi doći na tu sjednicu; tragedija Crne Gore je toliko velika da ne može biti opravdanih izostanaka”, navodi Hajduković u otvorenom pismu.

Ponovio je da je na zajedničkoj sjednici, po kratkom postupku potrebno napraviti listu kandidata opozicije.

“Neka se na listi nađe svako koga predloži najmanje 5 poslanika. Savjetujem da na listi budu najmanje 3 kandidata a ne treba bježati ni od 4 ili 5. Poslije utvrđivanja liste pređite na glasanje, bez maratonskih sukobljavanja i diskusija. Neka je sa srećom kandidatu koji dobije dvotrećinsku podršku (dakle 26 od 39 glasova). Ponavljam, tragedija Crne Gore je toliko velika da nema opravdanja ni za izostanak ni za uzdržane glasove. Ukoliko nijeste u stanju da održite zajedničku sjednicu, molim Vas da svi podnesete ostavke; kakvi su to poslanici i poslanice koji ćute u ovom kritičnom trenutku. Izbor zajedničkog kandidata je Vaš posao a ne posao partijskih lidera”, stoji u Hajdukovićevom obraćanju.

Zamolio je predstavnike opozicije da prilikom predlaganja kandidata “uzmu u obzir snagu predrasuda”.

“Predrasude su faktor koji bitno utiče na izborni rezultat, a u Crnoj Gori su prisutne još od vremena kada su veliki LSCG i Slavko Perović proglašavani za ustaše. Molim Vas da shvatite da predsjedničke izbore ne može dobiti kandidat koji nije odan postojanju države Crne Gore, ili kod dijela opozicionih glasača postoji predrasuda da nije odan samostalnosti. U očekivanju da izvršite Vašu poslaničku i patriotsku dužnost srdačno Vas pozdravljam”, zaključio je Hajduković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com