HAOS NA SUĐENJU LEGIJI! “Za..bavate me već 17 godina! Sramota me je vaše sramote”! - Volim Podgoricu

HAOS NA SUĐENJU LEGIJI! “Za..bavate me već 17 godina! Sramota me je vaše sramote”!

Ogorčen što postupak protiv njega za organizovanje pobune „crvenih beretki“ 2001. traje sedam godina, Ulemek kratko rekao da nije kriv i da ga je sramota što suđenje kreće iznova

Milorad Ulemek Legija, kome se sudi zbog sumnje da je organizovao oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije 2001. godine, izjavio je juče pred Specijalnom sudom da nema šta da iznese u svoju odbranu jer nije kriv, kao i da ga je „sramota tuđe sramote“.

– Optužnicu sam primio, jezički sam je razumio, ali ne znam kako da se izjasnim. Sramota me vaše sramote. Ova agonija traje već 17 godina, ovo je događaj od prije 17 godina, a pravosuđu je trebalo 10 da pokrene postupak. Mlatimo se sedam godina na sudu i danas ovo kreće iz početka. Iz početka ćemo opet da slušamo iste priče. Da nisam sada ovdje, mislio bih da me neko za*ebava – iznervirano je za sudskom govornicom rekao Ulemek, koji je juče pod specijalnim mjerama obezbjeđenja u Specijalni sud prebačen iz požarevačke Zabele.

FOTO: PRINTSCREEN
Robija u Zabeli

Legija, koji služi maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih krivičnih djela, rekao je da ono što se radi njemu i ostalim optuženima „više nema smisla“.

– Pisao sam dva puta pisma predsjedniku suda, da vidim zašto se sve ovo radi, ali sam svaki put dobio neke paušalne odgovore. Neću da ulazim u političke igre koje se igraju, ali ovo više nema smisla. Sedam godina posle istrage mi smo ovdje, dva vijeća su sudila i bukvalno proces dovela do kraja, a mi sad opet krećemo iz početka. Molim vas, ili nađite snage da stavite tačku, ili riješite ovaj slučaj. Ne znam šta drugo da kažem – obratio se optuženi sudskom vijeću, pred kojim je zbog izmjene u sastavu postupak formalno morao da krene iznova.

Vlast nad jedinicom

On je pristao da odgovara na pitanja „kako ne bi uskratio ostale optužene da se brane“, a oni su juče takođe negirali izvršenje krivičnog djela. Odgovarajući na pitanja, Legija je naveo da nisu tačni navodi tužilaštva da je imao neograničen uticaj i vlast nad JSO iako je u vrijeme pobune bio penzionisan.

– To je van dometa pameti. Pa vještaci psihijatri su ovde rekli da takva teza ne postoji čak ni životno, da neko ima neograničen uticaj i vlast nad nekim. I dok sam bio u JSO, nisam imao vlast, već ovlašćenja koja mi pripadaju kao komandantu – rekao je Ulemek.

Zvezdan Jovanović

PREDSTAVLJAJU ME KAO PSIHIČKI NESTABILNOG

Navode optužnice negirao je i Zvezdan Jovanović, koji je rekao da je optužnica „zlonamjerna i politička“.

– Tužilaštvo me predstavlja ovakvom optužnicom kao psihički nestabilnu osobu, osobu koja nema zdrav razum. Ne radi se o tome da je Ulemek tu bio na naše insistiranje, već da ga je jedan funkcioner bivše vlasti gurao ka Jedinici. On u JSO nije imao vlast, nego poštovanje – rekao je Jovanović, ne otkrivajući o kom funkcioneru govori.

Ćerka i supruga u publici

Suđenje Miloradu Ulemeku i ostalim optuženima za pobunu JSO juče su iz publike pratile Legijina supruga Aleksandra Ivanović i njihova najstarija ćerka. Legija nije krio zadovoljstvo što ih vidi iza neprobojnog stakla koje dijeli publiku od dijela u kom sjede optuženi.

– Iznervirao ti se tata – rekla je kratko Aleksandra ćerki posle Legijinog izlaganja pred sudskim vijećem.

Kurir – Jelena Spasić Foto:Profimedia,Printskrin

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com