UČENIK IDENTIFIKOVAN: Osnovac spremao strujni udar profesoru! - Volim Podgoricu

UČENIK IDENTIFIKOVAN: Osnovac spremao strujni udar profesoru!

U teškom incidentu u Osnovnoj školi „Drago Milović“, koji je izazvao đak devetog razreda, profesor Špiro Đinović pukim slučajem prošao je bez posljedica. U srijedu, za vrijeme odmora između prvog i drugog časa, jedan od učenika IX-3 razreda razvalio je šalter za svjetlo u kabinetu fizike, potom je ogolio žice na prekidaču i polio ga vodom.

Na sreću, profesor fizike i matematike Špiro Đinović je po ulasku u kabinet primijetio lokvu vode i mokar zid, pa nije dotakao šalter, što je moglo dovesti do strujnog udara. Đinović je incident prijavio rukovodstvu škole i policiji, koja je obavila uviđaj i identifikovala učenika koji je napravio incident. Direktorica škole Ružica Lazarević kazala je da čeka zvanični izvještaj policije i tužioca.

– Šokirana sam, ovo je nečuveno. Uprava škole sigurno će učiniti sve što može da nastavnom osoblju omogućimo siguran ambijent za rad. Neprihvatljivo je da profesori strijepe da li će im se nešto loše desiti i da će biti fizički povrijeđeni dok obavljaju svoj posao – kazala je Lazarević i najavila da će prema počiniocu preduzeti najstrože disciplinske mjere na koje uprava škole ima pravo.

Ona je najavila da će povodom inicidenta biti održan sastanak sa roditeljima razreda i sjednica Nastavničkog vijeća. Policija je, po proceduri, o incidentu obavijestila tivatski Centar za socijalni rad. „Drago Milović“ je najveća škola u Tivtu. Pohađa je oko 1.400 đaka.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com