ULOŽIO MILIONE: Nikola Peković na Zlatiboru gradi luksuzni kompleks - Volim Podgoricu

ULOŽIO MILIONE: Nikola Peković na Zlatiboru gradi luksuzni kompleks

Bivši košarkaš koji bi ove godine trebalo da počne gradnju velikog komercijalog objekta u najstrožem centru Zlatibora imaće pred svojim zdanjem i autobusku stanicu sa osam perona.

Opština Čajetina, koja će uskoro početi sa izmještanjem autobuske stanice, prostor na kome se ona nalazi prodala je prije dvije godine Nikoli Pekoviću. Njegova firma „Balkan G.S. Change“ nedavno se obratila sa željom da se ne izmješta cijela stanica već da osam od ukupno 80 perona koji se tu nalaze ostane pred njegovim objektima. Želja mu je uslišena odlukom Skupštine opštine Čajetina.

“Investitor želi da pored njegove građevine bude nekoliko perona za saobraćaj na međugradskim i kraćim linijama. Namjera mu je da turisti imaju direktan prevoz do njegovog budućeg poslovog objekta, a perone će koristiti i Pekovićevi autobusi i autobusi u redovnom saobraćaju. Saglasili smo se da planskim aktom može računati na perone”, objasnio je predsednik SO Čajetina Miloje Rajović.

Za plac autobuske stanice u najelitnijem dijelu Zlatibora Nikola Peković početkom 2016. iskeširao je opštini tri miliona eura i najavio podizanje tržnog centra sa poslovnim prostorom i podzemnim garažama.

Peković će ovim proširiti svoje poslove u najposjećenijem turističkom centru u Srbiji, premda je ovdje već izgradio de luks apart-hotel sa 86 apartmana.

Radovi na Pekovićevom novom objektu trebalo bi da krenu ove godine kada će i zlatiborska autobuska stanica biti izmještena kraj magistrale na ulasku u turističko naselje.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com