URA optužila Husovića i DPS da pritiscima raseljavaju Rožajce - Volim Podgoricu

URA optužila Husovića i DPS da pritiscima raseljavaju Rožajce

Član Centralnog odbora Građanskog pokreta URA u Rožajama, Hajruš Kalač, kaže da se, nakon saopštenja u kom su kritikovali lokalnu vlast i predstavnike vječitih funkcionera BS-a, a u osnovi DPS-a, pokušava ugasiti glas razuma, pravde i demokratije koji dolaze od građana Rožaja koji žele bolju i pravedniju vlast.

„Poznato je da svi oni koji dignu glas ili ukažu na dugogodišnju nepravdu budu kontaktirani, ponuđeni određenim poslovima, prehrambenim artiklima i nekim drugim vidom pomoći, a zauzvrat treba da prećute goruće probleme u gradu i državi. Poslije odbijanja ovakvih vrsta ucjena slijedi diskriminacija po političkoj osnovi i zastrašivanja da će se ukinuti socijalna primanja“, kazao je Kalač.

On je istako da će URA uprkos svim ucjenama i zastrašivanjima u tom gradu nastaviti sa konstruktivnim kritikama, a time i interese građana stavljati na prvom mjestu.

„Poslije glasanja za ukidanje Zakona o naknadama majkama, a za koji su u predizbornom periodu obećavali da nikada neće biti ukinut, Bošnjačka stranka je potpuno dokazala da je samo ispostava DPS-a, koja ni najmanje ne brine o bošnjačkom narodu, već isključivo o svojim interesima. O pogubnosti politike Rafeta Husovića i njegove interesne grupe govori podatak da se iz Rožaja u proteklim godinama iseli po nekoliko hiljada ljudi godišnje“, tvrdi Kalač.

On je pozvao građane Rožaja i Crne Gore da dignu svoj glas, uprkos diskriminacijama po političkoj osnovi, zastrašivanjima i ucjenama.

„Budite mudri u ovim prevrtljivim vremenima kad enormno bogati pojedinci nastoje još više sebe obogatiti, dignite svoj glas i tražite svoja prava. Jer oni koji se predstavljaju kao vaši predstavnici debelo su se obogatilili na vaš račun i ne zaboravite da ih na izborima kaznite i tako pošaljete u političku prošlost“, zaključio je Kalač.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com