Zbog POLICAJCA BATINAŠA Podgoričanin IZGUBIO VID na desnom oku? - Volim Podgoricu

Zbog POLICAJCA BATINAŠA Podgoričanin IZGUBIO VID na desnom oku?

73-ći je dan pritvora Vanje Đurišića kojega pravosuđe po direktivi drži u ZIKSu bez ijednog dokaza bilo kakve krivice. Njegova jedina krivica je upornost u odbrani svoje đedovine, saopštila je njegova supruga Danijela.

Podsjetimo, Vanja Đurišić, čija se porodica godinama bori za povratak svog zemljišta u podgoričkom naselju Zabjelo, a preko kojeg je prošla Jerevanska ulica i na kojem je izgrađena osnovna škola „Oktoih“ uhapšen je 16. decembra 2017. godine.

„Prilikom jednog od privođenja koje se desilo u julu mjesecu jedan od trenutno dolijalih i pritvorenih policajaca batinaša, Vanji je povrijedio oko. Konstatovana je lakša povreda a počinilac ni tada nije odgovarao, jer po običaju prekršajni sudija takođe po direktivi skoro uvijek vjeruje organima ‘reda'“, napomenula je Danijela Đurišić i dodala:

„73 dana pritvora, 8 dana štrajka glađu i žeđu, stres koji svakodnevno preživljava, doveli su do jake traume oka, što je prouzrokovalo traumatsku kataraktu i Vanja je izgubio vid na desnom oku.

Juče, 23. februara izvršena je neuspješna operacija i tom prilikom je ustanovljeno da se iza katarakte krije mnogo veći problem, oštećenje očnog mišića i sočiva.

Vanja se nalazi u bolnici i čeka premještanje na neku od privatnih klinika jer u KBC-u nema uslova za takvu operaciju, bez obzira na veliki trud i nespornu stručnost hirurga“.

Glavni pretres još nije zakazak

Danijela Đurišić je napomenula da već 73 dana Vanja čeka da se zakaže glavni pretres i sasluša i on i navodni svjedoci i „u tom čekanju pod velikim pritiscima sudija podliježe iz njoj znanih razloga“.

„Sudija Larisa Mijušković Stamatović, kojoj je bio dodijeljen predmet je izuzeta iz istog od strane predsjednika suda, zbog očigledne pristrasnosti i izrečene namjere da planira odmah da mu ‘odredi kaznu’, prije glavnog pretresa i ako nije izvršila ni identifikaciju okrivljenog niti saslušala tužioca i odbranu.

Predmet je dodijeljen novom sudiji ali zbog neažurnosti Višeg suda koji je uzeo predmet zbog razmatranja o produženju pritvora, sudija nije mogao da se upozna sa predmetnim spisima i zakaže pretres.

U svom tom iščekivanju, očiglednom odugovlačenju, Vanjini zdrastveni problemi su eskalirali do 70% vjerovatnoće trajnog gubljenja vida.

Porodica najavljuje krivične prijave protiv svih aktera ovog organizovanog progona i torture koja se vrši nad Vanjom“, naglasila je Danijela Đurišić.

Izvor: In4s

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com