Služba zaštite Glavnog grada u stanju pune pripravnosti - Volim Podgoricu

Služba zaštite Glavnog grada u stanju pune pripravnosti

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da će područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem hladnog-ledenog sibirskog talasa koji će zahvatiti veći dio Evrope i Balkan i upozorenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Služba zaštite Glavnog grada stavila je sve kapacitete sa kojima raspolaže u stanje pune pripravnosti. Odmah po najavi mogućuh nepovoljnih vremenskih prilika, za zimske uslove pripremljena su vozila i oprema. Po prvi put od stavljanja u funkciju objekta Službe, za eventualne niske temperature biće stavljen u pogon sistem zagrijavanja garažnog prostora kako bi se izbjegle poteskoće na sistemima vozila usljed zaleđivanja vode.

Takođe, specijalisticki tim za ovu vrstu intervencija detaljno je pripremio ličnu opremu i dvoje motornih sanki sa specijalnim prikolicama u koliko bude neophodno da se u pojedinim djelovima teritorije Glavnog grada izvrše operacije evakuacije lica i dostava neophodnih potrepština. U stalnoj komunikaciji sa Direktoratom za vanredne situacije, pratiće se situaciju na terenu i po potrebi reagovati svim raspoloživim kapacitetima Službe zastite i Direktorata. Služba žastite Glavnog grada i sve nadležne institucije na raspolaganju su građanima sa svim svojim kapacitetima.

2 komentara

  1. Je li se Migo opremio za ovakvu situaciju.Pitam se da li je pripremio novih 100-nak taxi licenci da izda kriminalcima da ovaj grad izvedu na pravi put. Ovoga puta neka im kola budu terenska da bi stigli i u zavijane krajeve naše male ali lopovske države. Čast onima koji to nijesu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com