IDENTIFIKOVAN: Dječak opljačkao novinarku? - Volim Podgoricu

IDENTIFIKOVAN: Dječak opljačkao novinarku?

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, operativnim radom i zahvaljujući analizama izvršenim u Forenzičkom centru, rasvijetlili tešku krađu počinjenu na štetu novinarke A.Lj.

Obavještenje o identifikovanju lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo je dostavljeno nadležnom tužiocu budući da se radi o maloljetniku koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 13 godina, te je zbog uzrasta ispod 14 godina po zakonu krivično neodgovoran.

Naime, tada nepoznato lice je, 12.06.2015. godine u Baru, obilo vozilo „Peugeot 205“, u vlasništvu A.Lj, a na kojem je bila istaknuta aplikacija jednog medija. Iz vozila, na kojem je tada podesnim sredstvom polomljeno vozačevo staklo i dva stakla, je otuđen CD plejer koji je nakon toga odbačen i pronađen. Takođe je iščupan dio instrument table i iz vozila su otuđeni kablovi za paljenje vozila.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su potom upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Sveukupne policijske aktivnosti, zajedno sa vještačenjima, dovele su do identifikovanja maloljetnog B.S, koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao 13 godina, a koji je rođen u Republici Srbiji sa privremenim boravkom u Baru.

O identifikovanju B.S. je obaviješten nadležni tužilac. Protiv lica, shodno zakonu, ne može biti podnijeta krivična prijava zbog uzrasta ispod 14 godina u vrijeme izvršenja krivičnog djela. O rasvjetljavanju krivičnog djela upoznata je i oštećena A.Lj.

2 komentara

  1. This is the fitting weblog for anybody who desires to seek out out about this topic. You notice a lot its virtually arduous to argue with you (not that I really would want…HaHa). You undoubtedly put a new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, just great!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com