Nepravilnosti kod polovine vrtića - Volim Podgoricu

Nepravilnosti kod polovine vrtića

Prosvjetni inspektori su tokom prošle godine kontrolisali ukupno 39 vrtića, pri čemu su nepravilnosti utvrdili kod gotovo polovine predškolskih ustanova. Najčešće “zamjerke” inspektora su bila neostvarivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, broj vaspitnih grupa, broj djece u vaspitnim grupama, trajanje obrazovnog programa, ali i vaspitno-stručni kadar.

Prosvjetna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove u ovoj godini nije kontrolisala rad javnih i privatnih predškolskih ustanova u Crnoj Gori, ali je tokom 2017. utvrdila nepravilnosti kod polovine kontrolisanih javnih i privatnih vrtića.

U skladu sa Planom rada Odsjeka za inspekciju za prosvjetu i sport u kalendarskoj 2017. godini prosvjetni inspektori su, kazali su Dnevnim novinama iz Uprave, izvršili redovan inspekcijski nadzor u 21 javnoj predškolskoj ustanovi i 18 privatnih, te nepravilnosti pronašli kod polovine.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se, između ostalog, na ostvarivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, broj vaspitnih grupa, prebukiranost, broj vaspitnih jedinica van sjedišta ustanove, broj djece u njima, kao i trajanje obrazovnog programa, te vaspitnostručni kadar.

“Kod 10 javnih predškolskih ustanova, od kontrolisane 21, prilikom vršenja inspekcijskog nadzora utvrđene su nepravilnosti koje su se odnosile navođenje pedagoške evidencije i rad organa upravljanja i rukovođenja u ustanovi. U ostavljenom roku sve ustanove su postupile po ukazivanju inspektora, tako daje obustavljen postupak u ovoj upravnoj stvari”, kazali su iz Uprave.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com