DJEČAK TVRDI DA JE PRETUČEN: Uhvatio ga za vrat, ošamario i vukao za ruku… - Volim Podgoricu

DJEČAK TVRDI DA JE PRETUČEN: Uhvatio ga za vrat, ošamario i vukao za ruku…

Četrnaestogodišnji B.Š. je kazao da ga je Bjelopoljac Dragić Rabrenović u junu prošle godine uhvatio za vrat, ošamario i vukao za ruku.

On je to kazao juče u Osnovnom sudu, pred kojim se uredniku Radija Bijelo Polje i sestriću visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS-a) Tarzana Miloševića sudi zbog krivičnog djela zlostavljanje.

Dječak je ispričao je da je prije tog događaja njegov drug sa Dragićevim sinom zamijenio neku igračku za loptu, sa kojom su se igrali.

“Poslije nekog vremena Dragićev sin je tražio loptu i ja sam mu je prinio, a on me je pljunuo i udario. Tada sam ga odgurnuo i rekao:'makni se mali'“, ispričao je B.Š.

Kasnije je primijetio uplakanog druga B.R., a ubrzo i Dragića koji mu je prilazio sa sinom kojeg je pitao: “Je li te ovaj tukao?” „Potom mi je prišao uhvatio me za vrat i udario šamar. Ja sam se istrgao i počeo da bježim, i dok je on trčao za mnom, ja sam se okliznuo i pao iza jednog automobila, odakle sam pobjegao u obližnji lokal. Tada me Dragić uhvatio i vukao za lijevu ruku, jedna kuvarica za drugu, pokušavajući da me otrgne, sve dok nije druga kuvarica prišla, izgurala Dragića i zaključala vrata”, ispričao je B.Š., kojem su u jednom trenutku zasuzile oči.

Njegov drug B.R. (14) je ispričao da ga je Dragić nagazio nogama, uhvatio rukom za majicu, stao na njegove noge i udario pesnicom u stomak.“Veoma sam se uplašio i imao sam bolove od tog udarca”, kazao je B.R.

Njegova majka se ni juče,  kao i na ranijem suđenju nije pridružila krivičnom gonjenju, jer su se nakon izvinjenja porodice izmirile, dok se otac B.Š. pridružio krivičnom gonjenju.

Njihov drug A.D.(14) je kazao da je vidio da  Dragić trči za B.Š., da ga je uhvatio za majicu, ali da se on istrgao i pobjegao u kuhinju.

“Jasno sam vidio da je Dragić uhvatio B.Š. za gornji dio trenerke. Nisam vidio da ga je udario, odnosno nije ga ni udario”, kazao je A.D.

Rabrenovićev punomoćnik Dragoslav Lule Kljajević je nakon izjave B.Š. da je imao modrice na ruci primijetio “da je mogao da se samopovrijedi”.

Sva trojica dječaka su tvrdili da Dragićevog sina niko nije tukao, dok je Dragić tvrdio da mu je dijete došlo krvavo govoreći da su ga tukla starija djeca, te da ga je jedan od njih, za kojeg je kasnije saznao da se radi o B.Š. udario glavom o garažu.

Rabrenović je ranije tvrdio da nije zlostavljao djecu, već da su dječaci maltretirali njegovu osmogodišnju djecu i da bi prije “sebi ruku otkinuo nego da udari nečije dijete”. Rekao je da nije trčao za B.Š., a da ga je na ulazu u lokal uzeo za ruku i pitao zbog čega mu tuče djecu. Naveo je primjere više komšija koji su se žalili na B.Š. da je problematičan i sklon incidentima.

Radnice nisu vidjele šta se dešavalo napolju, ali su potvrdile da je Rabrenović vukao dijete za ruku i da su ga izgurale iz lokala.

Prema optužnom predlogu Rabrenović je B.R. uhvatio rukama za majicu i udario pesnicom u grudi, nakon čega je, ugledavši B.Š. (13) krenuo za njim, sustigao ga, prislonio uza zid. Potom mu je, kako se dodaje, udario šamar i odgurnuo mu glavu unazad tako da je dječak udario glavom o zid.

“Dječak se tada otrgao i počeo da bježi, pri čemu se okliznuo i pao, a zatim otrčao u ugostiteljski objekat u centru grada. Rabrenović je utrčao u lokal za njim, uhvatio ga za ruku i vukao ka sebi, pokušavajući da ga odvuče od zida iza kojeg se oštećeni sklonio, pri čemu mu je govorio: “Dajte mi ga ovamo”, nakon čega je dječaka od njega otgrla radnica Selma Kolić”, piše u optužnom predlogu.

Dječaku nanijete lake  povrede

Vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević je u nalazu naveo da su kod B.Š. dijagnostifikovane lake tjelesne povrede i to: krvni podliv u predjelu desne nadlaktice, koja je mogla nastati stezanjem šakom druge osobe; oguljotina lijevog koljena, koja je mogla nastati padom i bol u vratu, koji je mogao  biti pokazatelj dejstva sile na vrat, stezanjem šakama druge osobe.

“Kod dječaka je konstatovan i bol u grudima, a prisutna je i akutna psihička reakcija na stresni događaj”, rekao je vještak.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com