STRAVIČNA TRAGEDIJA: Najbolji drugovi po povratku iz noćnog provoda izletjeli na prugu, pa ih pokosio voz - Volim Podgoricu

STRAVIČNA TRAGEDIJA: Najbolji drugovi po povratku iz noćnog provoda izletjeli na prugu, pa ih pokosio voz

Saša Stojanović (42) i Marjan Dimitrijević (42) iz sela Ćukovac kod Vranja poginuli su preksinoć u direktnom sudaru sa putničkim vozom.

Kako „Blic“ saznaje, teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginula dva prijatelja dogodila se u noći između utorka i srijede oko jedan sat poslije ponoći. Teretni voz koji saobraća na relaciji Tabanovce-Nišmudario je u putničko vozilo „opel omega“. Stojanović i Dimitrijević, koji su bili sami u kolima, stradali su na licu mjesta.

Lokomotiva je gurala automobil više od 200 metara. Kola su uništena, a lokomtiva je iskočila iz šina.

Za volanom „opel omege“ nalazio se Dimitrijević, dok je suvozač bio Stojanović. Sumnja se da su se muškarci vraćali iz noćnog provoda kući kada su tragično nastradali.

“Dežurni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Vranju je sa patrolom saobraćajne policije obavio uviđaj nakon čega je utvrđeno da su muškarci u vozilu izletjeli kolima na prugu uprkos tome što je rampa na pružnom prelazu bila spuštena”, priča izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Prema njegovim riječima, istraga ove stravične pogibije dvojice prijatelja utvrdila je da su saobraćajna signalizacija na pružnom prelazu i rampa bile ispravne.

“Svjetlosna signalizacija upozoravala ih je na dolazak voza, takođe su bili spušteni polubranici. To je potvrđeno i prilikom pregleda video zapisa sa fabrike koja je tu u blizini. Na snimku se jasno prikazuje da je vozač automobila nastavio vožnju bez zaustavljanja i bez kočenja iako je bila spuštena rampa i signalizacija ukazivala na dolazak voza, te i da je mašinovođa nakon uočavanja putničkog vozila sirenom upozoravao vozača, međutim, on se nije zaustavio”, objašnjava izvor „Blica“.

Zbog čega se muškarci u vozilu nisu zaustavili do prolaska voza još nije poznato.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com