Osoba s ukradenim identitetom nominovala Trampa za Nobelovu nagradu - Volim Podgoricu

Osoba s ukradenim identitetom nominovala Trampa za Nobelovu nagradu

Norveški Nobelov komitet je saopštio da je osoba s ukradenim identitetom nominovala predsjednika SAD Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir, prenijela je danas agencija NTB.

Agencija NTB je prenijela riječi sekretara Komiteta Olava Njolstada da djeluje da je ista osoba odgovorna i za lažiranje nominacija 2017. godine.

Njolstad, koji nije bio dostupan za komentar, odbio je da identifikuje osobu i dodao da je norveška policija obaviještena.

“Svake godine dobijamo mnogo nepravilnih nominacija, ali ove nominacije nisu validne jer oni koji nominuju nisu kvalifikovani da to čine. Koliko znam, ovo je prvi primjer da neko ko je ukrao identitet druge osobe nominuje nekog”, rekao je Njolstad za NTB.

Norveški Nobelov komitet drži imena kandidata u tajnosti 50 godina, ali oni koji mogu da nominuju kandidate – poslanici, univerzitetski profesori, direktori instituta za istraživanje mira i međunarodne poslove, i bivši dobitnici nagrade, mogu da izlaze u javnost s imenima kandidata.

 (Beta)

1 komentar

  1. Superb page! I personally had a new scanning. I hope to read simple things much from your business. It looks like you may have superb details and furthermore thought. My organization is quite shocked due to this critical information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com