Skupština Crne Gore konstatovala ostavku Pejovića - Volim Podgoricu

Skupština Crne Gore konstatovala ostavku Pejovića

Skupština Crne Gore konstatovala je ostavku ministra evropskih poslova Aleksandra Andije Pejović, pa on od danas i zvanično nije na toj funkciji.

“Ako mene već pitate, ali to je stvar Vlade koja ga je birala, ja mislim da je to ostavka na sve funkcije. “, kazao je Brajović, prenosi RTCG.

Podsjećamo Agencija za sprječavanje korupcije ranije je utvrdila da je Pejović kao javni funkcioner prekršio član sedam Zakona o sprečavanju korupcije, ali i član 104 Ustava Crne Gore, koji zabranjuje predsjedniku i članovima Vlade da obavljaju poslaničku i drugu javnu funkciju.

Odlukom ASK-a utvrđeno je da je Pejović, obavljajući funkciju ambasadora misije Crne Gore pri EU od maja prošle godine, primao nadoknadu od 3.168 eura.

Nakon toga Pejović je podnio ostavku iz, kako je kazao moralnih razloga, što je premijer prihvatio.

(Rtcg)

2 komentara

  1. I recently came across your site and have been scaning along. I thought I could leave my first comment. I don’t know what to say except that I have enjoyed scaning what you all have to say…

  2. Howdy very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds additionally…I’m happy to seek out a lot of useful information right here within the publish, we’d like work out more techniques in this regard, thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com