Hajduković na “pola puta” do potpisa za predsjedničku kandidaturu: Evo šta naučnik poručuje gradjanima - Volim Podgoricu

Hajduković na “pola puta” do potpisa za predsjedničku kandidaturu: Evo šta naučnik poručuje gradjanima

Kandidat za predsjednika Crne Gore Dragan Hajduković optužio je lidere opozicije u cjelini da su “još jednom pokazali vrhunsku nesposobnost i nedostatak brige za budućnost Crne Gore i njenih građana”.

Kako je naveo pokazali su da su im lične sujete, netrpeljivosti i interesi mnogo važniji od Crne Gore.

Hajduković: Ne interesuju me drugi kandidati već preporod i budućnost Crne Gore

HAJDUKOVIĆ POZVAO OPOZICIJU: Dogovorite se do kraja februara ili podnesite ostavke!

HAJDUKOVIĆ MOLI VUJANOVIĆA: Predložite Skupštini da se održi referendum o članstvu Crne Gore u NATO

HAJDUKOVIĆ: Đukanović je promijenio geografiju, postali smo zemlja bez mora!

-Želja građana za promjenama je toliko velika da bi složno i pametno izabrani predsjednički kandidat ubjedljivo zbrisao kandidata DPS već u prvom krugu. Uporno sam savjetovao da opozicija izabere svoga kandidata na zajedničkoj sjednici svih 39 opozicionih poslanika. Dodatno sam molio opoziciju da shvati da izbore može dobiti jedino kandidat za koga su građani sigurni da je odan dugovječnosti države Crne Gore. Da je opozicija poštovala želju većine građana i djelovala u interesu Crne Gore, ja bih sa zadovoljstvom odustao od predsjedničkih izbora, naveo je Hajduković i podsjetio da je i prije 15 godina rekao da su vlast i opozicija dvoglava aždaja koja proždire Crnu Goru. Daj bože da mlađe generacije političara promijene ovu tragičnu činjenicu.

Kako dalje? Od Demokrata koji su časno, da bi otvorili put za dogovor, odustali od svoga predsjedničkog kandidata, očekujem da do kraja poštuju svoju odluku; uz dobar i pametan rad mogu biti neuporedivo jači na sledećim parlamentarnim izborima 2020. Od Demokratskog Fronta, koji posije odustajanja Demokrata, kao najveći a time i najodgovorniji, nije uspio da postigne istorijski dogovor sa 5 malih partija, očekujem da odustane od učešća na izborima.

Ukoliko DF nastupi sa svojim kadidatom rizikuje, da voljom građana na parlamentarnim izborima za dvije godine, zauvijek nestane sa političke scene u Crnoj Gori. Za 5 malih partija bi takođe bilo pametno da ne učestvuju na predsjedničkim izborima, smatra Hajduković.

Hajduković ne očekuje od političara da poslušaju njegove savjete ali da od građana očekuje da se probude i opamete i da na predsjedničkim izborima ne daju glas opozicionim političarima.

-Poštovani građani, glasajte za nezavisne kandidate, ako ne vjerujete u moj program i viziju, glasajte za nekog drugog nezavisnog kandidata, ali ni u kom slučaju ne glasajte za političare opozicije ili njihove miljenike. Poštovani građani, očitajte lekciju političarima; za Crnu Goru bi bilo dobro da niko od njih ne dobije dvocifren procenat glasova, a idealno bi bilo da niko od njih ne dobije više od 8.000 glasova, to jest broja potpisa potrebnih za kandidaturu. Ono što ja nudim Crnoj Gori je program i vizija preporoda naše države. Predsjednik može da bude moćan i pokrene preporod Crne Gore. Crna Gora može postati evropsko i svjetsko čudo po brzini kojom raste kvalitet života građana.

Hajduković je, kako kaže, u skupljanju potpisa “na malo više od pola puta”.

-Za razliku od svih ostalih kandidata iza mene ne stoji ni snaga partija ni snaga para; iza mene može stajati jedino snaga građana. Treba mi još 100 građana, još 100 pionira preporoda Crne Gore, koji će svako u svome okruženju, među rodbinom i prijateljima, prikupiti u prosjeku po 30 potpisa, naveo je Hajduković.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com