Može li Milo sinu dati elektranu? - Volim Podgoricu

Može li Milo sinu dati elektranu?

Organizacija KOD predala je juče Agenciji za sprečavanje korupcije  zahtjev da ispita da li je bilo kršenja zakona i konflikta interesa kada je 6. oktobra 2016. tadašnji premijer Milo Đukanović predsjedavao sjednicom Vlade koja je odobrila koncesiju za  malu hidroelektranu firmi BB Hidro njegovog sina Blaža Đukanovića.

Prema podacima sa sajta Vlade tu odluku je i potpisao stariji Đukanović.

Iz Organizacije KOD, navode da, prema podacima iz centralnog registra firmom BB Hidro rukovodi  izvršni direktor Blažo Đukanović, koji je i njen suvlasnik sa  50 odsto.

“Kako su, prema našim saznanjima, Milo Đukanović (predsjednik Vlade u trenutku donošenja predmetne odluke) i Blažo Đukanović u bliskim srodničkim odnosima, podnosimo zahtjev kojim od Agencije za sprečavanje korupcije tražimo izjašnjenje o postojanju konflikta interesa u odnosu na navedena lica, odnosno o postojanju ugrožavanja javnog interesa, te da u skladu sa tim sprovede odgovarajuće zakonom propisane postupke”, navedeno je u zahtjevu kojeg je u ime organizacije KOD potpisao Budislav Minić.

Iz KOD-a navode da je, prema zvaničnoj informaciji Vlade, privredno društvo „BB Hidro“ podnijelo  Ministarstvu ekonomije  zahtjev broj: 04-2562/1 od 19.11.2014. godine za izdavanje energetske dozvole za izgradnju objekta za proizvodnju električne energije instalisane snage do 1 megavata (MW).

“Ovim zahtjevom je zatraženo izdavanje energetske dozvole za izgradnju proizvodnog energetskog objekta, male hidroelektrane ‘Bistrica’, instalisane snage 993,26 kW i ukupne planirane godišnje proizvodnje 3,154 GWh. Mala hidroelektrana je planirana na dijelu vodotoka Bistrica između kota 1025 mnm (kota gornje vode) i 968 mnm (kota donje vode), KO Lipovska Bistrica, opština Kolašin. S tim u vezi, Vlada Crne Gore, kojom je predsjedavao tadašnji premijer Milo Đukanović, na 174. sjednici od 6. oktobra 2016. godine, donijela je odluku o davanju koncesije za izgradnju male hidroelektrane ‘Bistrica’ na dijelu vodotoka Bistrica na osnovu energetske dozvole”, navedeno je u zahtjevu KOD-a.

Vijesti

2 komentara

  1. On trenutno moze sta oce u CG. ALi cim njegova lopovska DPS banda padne sa vlasti, svaka njegova odluka i koncesija bice preispitane i razmotrene Voljom Naroda i Pravde! A to znaci da ne postoji ni najmanja sansa da ce njegov polunesposobni sin da raspolaze drzavnim bogatsvima Crne Gore. Nema sanse gospodo da ce to moci da bude realnost. Jer nasi djedovi i pradjedovi nisu ginuli da nam oslobode Drzavu zbog maminih i tatinih lopovskih sinova. Vec da drzavna dobra pripadaju cijom narodu Crne Gore. Milo se zanio, misli da je ovo njegova privatna svojina. Neka on misli i radi sta oce. Jer je neobrazovana nepismena lopovska drtina. A narod ce reci svoje i staviti na ruke lisice i njemu i njegovim lopovskim banditima, vrlo uskoro! SLoboda stize, a DPS zatvor , sramota i KRAJ!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com