EMA TEŠKO POVRIJEĐENA: Čeka je dug oporavak… - Volim Podgoricu

EMA TEŠKO POVRIJEĐENA: Čeka je dug oporavak…

U najavi je bila sezona iz snova. Jedna od rukometašica iz plejade koja dolazi, prvaje razbila led i stigla do prvog tima Budućnosti, ovogodišnju grupnu fazu Lige šampiona odradila je izvanredno.

Ema Ramusović za trenera Dragana Adžića je stub odbrane. Od povrede krajem 2017. godine (odigrala nekoliko minuta na premijeri glavne faze sa FTC-om), njene koleginice su saglasne da su u defanzivi izgubili najviše. Nakon poraza od FTC-a prošle subote, u odjavi meča, Đurđina Jauković je napomenula da je najviše falila (,,Eh, da je samo Ema bila…).

Sa crte u napadu davala je značajan učinak. Otišla je na Svjetsko prvenstvo u decembru prošle godine, povrijedila se, nakon manjeg zahvata i pokušaja da se vrati, uslijedio je veći i tezi. Morala je ponovo, kao prije pet godina, na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata. U pitanju je desna noga. Prošle su dvije sedmice, oporavlja se, tek od naredne sezone priključiće se ekipi.

“Oslobodiću se štaka za nekoliko dana. Možda sam mogla ranije, ali ne smijem da rizikujem, jer sve mora da ide po protokolu. Nažalost, ova operacija me odvojila od ekipe, a baš sam bila zadovoljna. Ustvari, generalno sam bila zadovoljna treninzima, utakmicama… To me najviše boli, sa druge strane, srećna sam jer djevojke igraju dobro”, kazala je Ramusović.

Potpuno se posvetila oporavku.

“Slobodno vrijeme provodim sa fizioterapeutima. Terapiju ne smijem da preskočim”.

Stigla je prošle subote da pozdravi saigračice i podrži ih protiv FTC-a.

“Ostaje žal zbog poraza od gola. Odbrana je bila na nivou, napad nije funkcionisao kako treba. Bilo je dosta promašaja. Neke ključne penale nijesmo dali. Ubjeđena sam da bi slavili da smo pogodili. Ali, šta bi bilo kad bi bilo. U svakom slučaju, nećemo klonuti. Budućnost je mlada ekipa, sa igračima koji tek treba da postanu veliki.”

Drži fige pred nedjeljni duel sa Turingerom u Njemačkoj.

“Vjerujem u uspjeh, znam da su spremne i da su kvalitetno radile u periodu pred put za Njemačku. Znam na koji način se pripremaju i da sve rade do detalja. Zbog sistema rada, sigurna sam da će fizički i taktički odgovoriti na najbolji način. Neću unaprijed da pričam, ali ako odbrana bude na nivou, a napad makar za deset odsto bolji u odnosu na FTC, vjerujem da se pobjeda može ostvariti”, istakla je Ema Ramusović.

Pobjeda

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com