Amfilohije opet o Vučiću: Onaj koji je na čelu Srbije da se stvarno bori za Kosovo - Volim Podgoricu

Amfilohije opet o Vučiću: Onaj koji je na čelu Srbije da se stvarno bori za Kosovo

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poželio je da se njegove bojazni za ono što radi aktuelna vlast u Srbiji po pitanju Kosova ne ostvare, te dodao da onaj koji je na čelu Srbije mora stvarno da se bori za ono što kaže.

Mitropolit je to kazao na promociji monografije “Zadužbine Kosova i Metohije”, čije je dopunjeno izdanje na srpskom predstavljeno u Hramu u Podgorici.

Ovo je bila idealna, prilika da se Mitropolit, po ko zna koji put osvrne na pitanje Kosova.

Naglasio je da su o Kosovu pisali i govorili svi značajni srpski intelektualci, dokazujući tako svoju vjernost Kosovskom zavjetu, koji nije mit, već istorijsko opredjeljenje.

Dodao je da postoje i oni koji se Kosova i tog zavjeta odriču i da je to zločin prema samima sebi i sopstvenoj istoriji.

“Kosovo je mjerilo naše vjere i naše nevjere“, poručio je Amfilohije i dodao, da su u nevjeri najdalje otišli sledbenici Brozovih nevjernika i bezbožnika, savremeni neokomunisti koji su danas na vlasti u Crnoj Gori.

“Oni presijecaju žilu kucavicu Crne Gore, i odriču se sebe samih, odriču se izvorne Crne Gore, petrovićevske Crne Gore“,  rekao je Mitropolit Amfilohije, koji se zapitao i u čije ime, kojeg naroda se aktuelna vlast odrekla Kosova, odnosno priznala ga i sada crta granice.

Ovo nije, prvi put da mitropolit Amfilohije proziva srpsku vlast po pitanju Kosova.

Početkom godine mitropolit crnogorsko-primorski izazvao je buru u regionalnim medijima, kada je kazao da politika Aleksandra Vučića vodi ka veleizdaji Kosova.

Vučič nije želio da komentariše Mitropolitove izjave, samo je kazao da su ga Amfilohijeve riječi pogodile.

(Mitropolija)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com