NJEMAČKA CRNOJ GORI POKLANJA 6 TERENACA (FOTO) - Volim Podgoricu

NJEMAČKA CRNOJ GORI POKLANJA 6 TERENACA (FOTO)

Zahvaljujući donaciji Vlade Savezne Republike Njemačke, Vojska Crne Gore biće bogatija za šest novih, modernih, lako oklopnih patrolnih terenskih vozila.

Riječ je o vozilima marke “mercedes benz” LAPV 5.4 enok, kakvih oko 330 komada koristi i Bundesver – Vojska SR Njemačke.

Rezultat slika za "mercedes benz" LAPV 5.4 enok

U pitanju su moderna vozila visoke prohodnosti, zasnovana na možda i najboljem terenskom automobilu na svijetu – čuvenoj „mecedes G-klasi“, a koja su lako oklopljena u skladu sa STANAG 4562 – nivo 2 standardom balističke zaštite, a vrijednost njemačke donacije je dva miliona eura.

Rezultat slika za "mercedes benz" LAPV 5.4 enok

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore saopštili su da se isporuka donacije očekuje tokom septembra ove godine.

“S obzirom da se procedura proizvodnje lakooklopnih vozila mercedes, koje Vlada SR Njemačke donira Vojsci Crne Gore, odvija planiranom dinamikom očekuje se da i njihova isporuka bude u skladu sa predviđenim planom. To znači da se očekuje da vozila u Crnu Goru stignu tokom septembra mjeseca tekuće godine”, kazali su Pobjedi u ovom resoru Vlade.

Sa druge strane, u njemačkom ministarstvu odbrane ističu da su donacije kolegama u našoj zemlji potvrda dobrih odnosa dvije zemlje.

“Podrška koju Njemačka pruža oružanim snagama Crne Gore naglašava našu zahvalnost za prijateljski odnos dvije zemlje”, kazao je Pobjedi, tim povodom, predstavnik njemačkog ministarstva odbrane.

Rezultat slika za "mercedes benz" LAPV 5.4 enok

 

rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com