Ovo su holivudske zvijezde koje su odbile Oskare - Volim Podgoricu

Ovo su holivudske zvijezde koje su odbile Oskare

Dodjela Oskara, najvećeg priznanja u svijetu filma, za mnoge glumce, režisere i scenariste jedno je od najvećih događaja u godini. Međutim, ne dijele isto mišljenje baš sve njihove kolege.

 Tokom 90 godina, koliko postoji ova ceremonija, bilo je onih koji nisu željeli da se nađu na ovom događaju, čak ni u trci za nagradom, a neki su je i odbili.

Interesantno, Leonardo Dikaprio nikada nije bojkotovao ceremoniju u znak protesta zbog brojnih nominacija i, do prije dve godine, nijednog Oskara. Izgleda se na kraju isplatilo.

Biznis Insajder je objavio listu filmskih radnika koji se nisu pojavili na dodjeli ili odbili su Oskare.

Marlon Brando

Odbio da dođe na dodjelu održanu 1973. godine i primi Oskara za najboljeg glumca u filmu Kum. Umjesto njega pojavila se meksikanska glumica u kostimu indijanke požalivši se na tretman potomaka američkih starosjedilaca, zbog čega je bila izviždana.

Roman Polanski

Nije se pojavio na dodjeli kada je dobio nagradu za najboljeg režisera za “Pijanistu“. Čak i da je pokušao ne bi ni uspio jer je protiv njega bio pokrenut postupak zbog nezakonitog seksualnog odnosa.

Majkl Kejn

Nije se pojavio da primi nagradu za najbolju sporednu ulogu u glimu “Hannah and her sister” jer je bio zauzet snimanjem filma “Jaws the Revenge”.

Elizabet Teljor

Tadašnji muž Ričard Barton, nominovan u istom filmu, ubijedio ju je da preskoče dodjelu 1966. godine.

Vudi Alen

Smatrao je da je u pitanju beznačajna ceremonija i da je koncept smiješan zbog čega je propustio da primi tri Oskara za film “Annie Hall”.

Pol Njuman

Nakon šest nominacija dobio je nagradu za film “Color of Money” 1987. Svoju situaciju opisao je kao jurnjavu za lijepom ženom 80 godina koja konačno pristaje jer više ne može da bježi.

Ketrin Hepbern

Rekorder po broju Oskara, ipak, ni na jednoj dodjeli se nije pojavila.

Banksi

Nije se pojavio na ceremoniji jer, kako je rekao, nije mogao da dođe pod maskom.

Alis Brejdi

Umjesto nje na ceremoniji pojavio se muškarac koji je preuzeo Oskara, a zatim nestao sa nagradom. Nikada ni on ni plaketa nikada nisu pronađeni, ali je Akademija filmskih umjetnosti i nauka izradila drugu i poslala je Brejdi.

Džordž Si Skot

Oskar je nazvao “dvosatnim mljevenjem mesa” i odbio da se pojavi i preuzme nagradu.

Vil Smit

Godine 2016., iako nije bio nominovan, izjavio je da neće učestovati na dodjeli u znak protesta zbog nedostatka raznolikosti.

Piter O'Tul

Odbio da primi nagradu nakon osam bezuspješnih nominacija. Na nagovor prijatelja ipak je pristao da održi kratak govor.

Terens Malik

Nije se pojavio ni na jednoj dodjeli Oskara. Tri puta je bio nominovan.

Eminem

Eminem je navodno spavao kada je njegova pjesma “Lose Yourself“ nagrađena Oskarom. U jednom intervjuu rekao je da je preskočio ceremoniju jer je mislio da su njegove šanse za pobjedu ravne nuli.

Stenli Kjubrik

Nikada nije dobio Oskara za režiju. Godine 1969. dobio je nagradu za vizuelne efekte u flimu “2001 A Space Odyssey”. Nije se pojavio na ceremoniji.

 (B 92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com